Sivut

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Ahoi lohkaise pala lauttaa... Jäälautta-leivokset

Tämä resepti on matkannut minun reseptikirjan välissä jo monta monituista vuotta. Ensimmäisen kerran tämän reseptin julkistin blogissani vuonna 2007, ja moni tätä on kokeillut ja hyväksi todennut. :)



Marenkisen leivoksen pinta rapisee ja lohkeilee ihanasti, kun upotat hampaasi sen suklaiseen sisimpään..





Pohja:

200g voita

1dl sokeria
1dl fariinisokeria
3 munan keltuaista
4dl vehnäjauhoja
1 rkl kermaa, punssia, vettä, rommia, tms. (itse lorautin ruokalusikallisen vaniljakastiketta)

1tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2tl vanilliinisokeria

Pohjan päälle:

1 levy eli n.170g suklaata (suklaata saa laittaa reilusti, itse laitoin 250g)



Marenki:

3 munanvalkuaista

2dl sokeria

1. Erota keltuaiset valkuaisista. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään.
2. Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen.

3. Vaahdota rasva ja sokeri.
4. Lisää mukaan keltuaiset yksitellen, vaahtoa vatkaten.
5. Lisää joukkoon neste ja kuiva-aineseos, sekoita taikina tasaiseksi.
6. Taputtele taikina jauhoisin sormin pellille leivinpaperin päälle, lähes pellin kokoiseksi levyksi.

7. Hienonna tai lohko suklaa ja levitä se taikinalevyn päälle. Painele suklaata hieman taikinaan.
8. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen, koko ajan marenkia vatkaten. (Muista kun marenkia alat valmistamaan täytyy taikinakulho ja vispilä olla todella puhtaat ja kuivat, jotta marenki onnistuisi. Myöskään valkuaisten seassa ei saa olla yhtään keltuaista, muuten marenki ei onnistu)

9.Levitä marenkiseos suklaan päälle, ja pane pelti 175 asteeseen n. 30 minuutiksi.
10. Anna jäähtyä. Leikkaa halutun kokoisiksi.




















2 kommenttia:

  1. On yksi meidänkin suosikkejamme...kivaa vaihtelua hedelmäisten ja marjaisten piirakoiden seuraksi.... eikä tartte syödä isoa palaa. Minäkin laitan aina enemmän suklaata mitä alkuperäisessä ohjeessa on.

    VastaaPoista
  2. Minun on pitänyt tätä ohjetta kokeilla jo vaikka kuinka kauan. No seuraavalla kerralla on kyllä pakko testata.. Pidän marengista sekä suklaasta, nam nam.. Nyt päädyin kuitenkin tekemään toffeepiirakkaa. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...