keskiviikko 1. elokuuta 2012

Cake pops

En ole aiemmin päässyt näitä kokeilemaan saatikka edes maistamaan. Tyttöjen synttäreiksi sitten näitä kokeilin :), hyviä olivat :), ja näistähän saa jos vaikka ja minkälaisia erilaisia versioita kunhan vain vaihtaa koristelutekniikkaa. Olen nähnyt tuhottoman paljon erinlaisia reseptejä näihin, ja eri blogeissa on ollu näitä esillä upeista uskomattoman upeisiin asti :). Lähdin kuitenkin toteuttamaan nämä valion sivuilta löytyneellä reseptillä. http://www.valio.fi/reseptit/cake-pops-eli-kakkutikkarit/. Jätin kuitenkin tikut laittamatta, koska sain näin paremmin popsit tarjolle. Työläitähän nämä on tehdä :), mutta ei haittaa, lopputulos oli kuitenkin todella hyvä :).


Tässä ohje:


Suklaakakkumassa


2½dl vehnäjauhoja
2½dl hienoasokeria
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
1 kananmuna
1dl maitoa
½dl öljyä
1tl vaniljasokeria
1dl kuumaa vettä


1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään, kaakaojauhe kannattaa siivilöidä.
4. Lisää kananmuna, maito ja öljy. Sekoita sähkövatkaimella muutama minuutti.
5. Lisää keitetty kuuma vesi taikinan joukkoon ja sekoita.
6. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa noin 35-40 minuuttia.
7. Anna kakun jäähtyä ja anna seistä seuraavaan päivään. Säilytä kakkua jääkaapissa tai huoneenlämmössä kuvun alla.


Muut aineet:

100g maustamatonta tuorejuustoa
2½dl tomusokeria
2rkl voita
(½rkl maitoa)


Tarvikkeet:

25kpl puisia tikkuja
200g suklaata
1dl strösseleitä


1. Murenna kakku kulhoon .
2. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, tomusokeri ja pehmeä voi.
3. Yhdistä murennettu kakku ja tuorejuusto seos. Sekoita ainekset hyvin keskenään joko sormin tai haarukalla.
4. Lisää tarvittaessa maitoa ½rkl.
5. Anna seoksen seisoa jääkaapissa muutama tunti. Kylmä massa helpottaa kuorruttamista.


Kuorruttaminen:

1. Pyörittele massasta palloja ja työnnä pallot tikkuihin.
2. Sulata suklaa(t) vesihauteessa.
3. Dippaa tikkarit suklaassa , kopista ylimääräiset suklaat pois. Anna suklaan jähmettyä minuutti ja koristele.
4. Aseta Cake popsit pystyasentoon, anna suklaan jähmettyä kunnolla. Voit halutessasi dipata tikkareiden päät uudestaan valkoiseen suklaaseen tai koristella suklaa raidoilla.




Vinkki: Aloita cake popsin valmistaminen vähintään edellisenä päivänä. Ne säilyvät hyvinä ja kosteina useamman päivän. Jos tikut ovat liukkaita voit kastaa niiden päät sulassa suklaassa ennen taikinapallon lisäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...