sunnuntai 12. elokuuta 2012

Juhlattaren RockyRoad


Tämä on mun lapseni, ja ihan omaa käsialaa :), resepti on ollut esillä aiemmin vanhassa blogissani..Ei muuta kuin kokeilemaan rohkeasti. On muuten hyvää :) Alunperin kehittelin tämän silloin kun useassa blogissa hehkutettiin rockyroadseja, ja halusin kehittää siitä version jota ei oltu vielä aiheesta rockyroad kehitelty. Ja tässäpä tämä, olkaa hyvä :)

1 pkt (200g) Kantolan Safari orginal suklaahippukeksejä

(jätä keksipaketista noin 3kpl koristelua varten!! )
75g voita

vaahtokarkkeja
suolapähkinöitä


1. Vuoraa n.20cm halk. olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
2. Murskaa keksit muruiksi ja sulata voi.
3. Sekoita keksinmurut ja voi sekaisin. Painele keksimuruseos vuoan pohjalle.
4. Ripottele pohjan päälle pieneksi leikeltyjä vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä ja painele niitä hieman pohjaan kiinni.
5. Nosta pohja täytteen teon ajaksi jääkaappiin.

Täyte:

1 prk 2 ½dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk 2½dl Flora vispiä
1prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
kaakaotomusokeria ja tavallista tomusokeria
½ levyä (125g) tummaa leivontasuklaata
5 liivatelehteä
3-4rkl vettä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja sulata suklaa vesihauteessa.
2. Vaahdota flora vispi napakaksi vaahdoksi, ja vaahdota myös vaniljakastike vaahdoksi.
3. Vaahdota vaahdot erillisissä astioissa.
4. Mausta vaniljakastike tavallisella tomusokerilla ja sekoita sekaan maustamaton tuorejuusto. 5. Mausta flora vispi kaakaonmakuisella tomusokerilla.
6. Sulata liivatelehdet pienessä määrässä n. 3-4rkl vettä.
7. Sekoita kaakaotomusokerilla maustettu flora vispi vaniljatuorejuusto-vaahtoon, lisää sekaan myös sulatettu suklaa ja viimeiseksi ohuena norona liivateseos.
8. Sekoita täyte hyvin sekaisin.
9. Kaada osa täytteestä (n. 1/3 osa) vuokaan pohjan päälle.
10. Ripottele täytteen pinnalle vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä.
11. Tee toinen samanlainen kerros, eli 1 osa täytettä ja päälle vaahtokarkkeja ja suolapähkinöitä.
12. Kaada lopputäyte päälimmäiseksi ja koristele se suolapähkinöillä, paloitellulla tummalla suklaalla, vaahtokarkeilla ja keksinmuruilla.
13. Nosta kakku jääkaappiin ja anna sen hyytyä yön yli.
14. Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjolle



6 kommenttia:

  1. Tämäpä vaikuttaa hyvälle versiolle :) pitää pistää korvan taakse

    VastaaPoista
  2. tämä näyttää kyllä äärimmäisen hyvältä,kuten myös nuo kunigatarleivokset :)

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkkua, tämä menee aivan varmasti kokeilulistalleni, ihan kärkeen =)

    VastaaPoista
  4. Tämä on ihan mahtava ja kekseliäs ohje! :)

    VastaaPoista
  5. Todella hieno ja herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  6. Oi tätä minun herkkua. Oispa syy tehä kakkua, niin tekisin heti tämän :P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...