perjantai 10. elokuuta 2012

Kuningattaren suklaaleivokset



Hieman pröystäilevä nimi, mutta makunsa puolesta voisi sanoa, että näitä voisi tarjota jopa kuningattarelle, niin hyviä olivat. Ei jäänyt pakastettavaksi asti, kaikki meni mitä teinkin :).

Eli voisi todeta että todellakin kokeilemisen arvoinen herkku :).

Pohja:

250 g voita

2 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl mantelirouhetta/pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl vahvaa kahvia

Täyte:


kuningatarhilloa/vadelmahilloa

Päälle:

1,5dl vanilijakastiketta vaahdotettuna
1,5dl kermaa vaahdotettuna
2 rkl kaakaojauhetta
0.5dl kuumaa vettä
3 liivatelehteä

Koristeeksi:

Suklaalehtiä/ suklaanomparelleja

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri.
3. Lisää munat yksitellen vatkaten.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kahvin kanssa.
5. Sekoita tasaiseksi.
6. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
7. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
8. Kumoa kypsä pohjalevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja leikkaa kahteen osaan.
9. Levitä hillo toiselle levylle ja nosta toinen levy kanneksi.
10. Vaahdota täytettä varten vanilijakastike ja lisää sekaan kaakaojauhe.
11. Sulata kylmässä vedessä (n.10min) pehmennetyt ja vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kuumaa vettä.
12. Lisää liivateseos ohuena norona vaniljakaakaovaahtoon koko ajan sekoittaen.
13. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita.
14. Nostele kermavaahto varovaisesti vaniljakaakaoseoksen sekaan.
15. Levitä valmis seos leivoslevyn päälle ja laita levy jääkaappiin puoleksi tunniksi.
16. Leikkaa valmiiksi leivospalasiksi ja koristele.

(vink vink!!! Ennen täytteen laittoa voit kostuttaa pohjaa esim. maidolla, vedellä... sillä täyte itsessään ei kamalan paljon pohjaa kostuta, minua itseä ei haitannut vaikka leivos ei ollutkaan niin kostea kuin normaalileivos, vaan pikemminkin saman tyylinen kuin mokkapalojen pohja.. ja tämä leivos on sellainen, että päivä päivältä paranee maku, eli kannattaa malttaa pitää se yön yli ainakin jääkaapissa ja aamusta vasta maistaa ;) )









1 kommentti:

  1. Oikeita kuninkaallisia herkkuja... varmasti suussa sulavaa!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...