Sivut

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Sokeri-kanelipulla



Leivoin yhtenä päivänä pitkästä aikaa pullaa.

5 dl maitoa kädenlämpöisenä

50g hiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
1rkl kardemummaa
2 dl sokeria
n.13 dl vehnäjauhoja
150g pehmeää voita

Täytteeksi:
Kanelisokeria ja pehmeää voita

Voiteluun: muna
pinnalle : raesokeria

Uuni 200 asteeseen.

1. Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
2. Lisää jauhoja vähitellen kokoajan reippaasti vatkaten.
3. Kun olet lisännyt jauhoista noin puolet lisää tässä välissä pehmeä rasva.
4. Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa niin että se irtoaa vuoan reunoilta.
5. Anna taikinan kohota liinan alla noin. kaksinkertaiseksi.
6. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
7. Jaa taikina 4 osaan ja kauli taikina levyksi johon lisää voi ja kanelisokeri.
8. Rullaa taikina levy rullaksi ja leikkaa veitsellä palasiksi ja asettele hieman pullaa painaen leivinpaperin päälle pellille.
9. Kohota pullat hyvin ennen uuniin laittoa.
10.Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla.
11. Paista 200 asteessa n.10minuuttia.

Käytän usein ompelulankaa pullan leipomisen apuna, nimittäin pullan leikkaamisessa :). Leikkauspinnasta tulee todella siisti ja särmä. Tässä muutama kuva, miten sen teen.


Laita ompelulanka leikattavan kohdan ympäri ja kiristä lankaa niin kauan aikaa, että palanen leikkautuu irti. .






Tässä lanka on leikannut palasen ja näet leikkausjäljen joka on todella suora ja siisti.                               


Tässä valmiiksi leikattu pala, käännä vain irrallaan oleva reunus pullan alle, jotta pulla ei aukene paistettaessa.

7 kommenttia:

  1. Tuore pulla onkin ihan parasta! Enpä ole ennen kuullutkaan, että ompelulankaa voi käyttää tuohonkin tarkoitukseen, pitääpä kokeilla :)

    Blogini on muuttanut, uusi osoite on makeaahyvaa.blogspot.fi. Tervetuloa!

    VastaaPoista
  2. Nam, herkullisen näköistä pullaa olet leiponut! Ja kiitokset ompelulankavinkistä, tulee kyllä käyttöön seuraavan kerran pullaa leipoessa! :)

    VastaaPoista
  3. Huippu idea!
    Täytyypä kokeilla seuraavalla kerralla =)

    VastaaPoista
  4. Kanelipulla on hyvää ja lämmin pulla maidon kera on herkkua :)

    VastaaPoista
  5. wow. Kiitos niksistä. Seuraavan kerran kun leivon pullia kokeilen minäkin käyttää ompelulankaa. :)

    VastaaPoista
  6. Tarvitsen kipeästi apuasi! Rocky Road kakkusi reseptin sunnuntaille! :P Se oli vaan niiin parasta, ja mitään muuta en kelpuuta! Onnistuisko? Laittaisitko vaikka viestiä s.postiini (korhonenjossu@gmail.com)

    VastaaPoista
  7. Onpa jänskä tapa pullien leikkuuseen, testattavahan tämä on...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...