Sivut

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Suklaasuun unelmakakku


Herkullista! Oikea suklaafanin kakku :)

Pohja:
350g Dominoita tai kaurakeksejä

n. 75g voita




Täyte:
 
1 l kermaa
 
200g tummaa (talous)suklaata
 
200g vaaleaa maitosuklaata
 
200g valkosuklaata
 
600g maustamatonta tuorejuustoa
 
1 dl tomusokeria
 
1 rkl vaniljasokeria
 
9 liivatelehteä
 
vettä n.1/2dl per kerros
 
+ 3 rkl kaakaojauhetta
 
Murskaa keksit pohjaa varten muruksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita pohjamassa tasaiseksi. Painele seos n. 28cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kakku jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.
Valmista täyte 1:
 Laita liivatteet paketin ohjeen mukaan likoon kylmään veteen. Vatkaa kerma ja mausta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Sulata tummin suklaa eli taloussuklaa joko mikrossa tai vesihauteessa.
Notkista 200g tuorejuustoa kulhossa ja lisää joukkoon sulatettu (hieman jäähtynyt) suklaa sekä kaakaojauho.
Kuumenna 1/2dl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 3 liivatetehteä liossa olleista liivatteista.
Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon 1/3 osa kermavaadosta joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada massa keksipohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään seuraavan kerroksen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte 2.:
Sulata maitosuklaa ja notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Kuumenna n. 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liota 3 liivatelehteä siihen.
Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen  koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahdosta 1/3 osa. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti ja nosta hyytymään jääkaappiin viimeisen kerroksen valmistamisen ajaksi.
Valmista täyte 3.:
Sulata valkosuklaa ja notkista tuorejuusto kulhossa. Lisää sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon.
Kuumenna n. 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liota 3 liivatelehteä siihen. Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen.
Lisää lopuksi joukkoon loput kermavaahdosta. Kaada täyte edellisen kerroksen päälle varovasti. Nosta kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Koristele kakku haluamallasi tavalla.







8 kommenttia:

  1. Nätti ja varmasti herkullinen kakku! =)

    VastaaPoista
  2. Taatusti maistuisi, slurps! :)

    VastaaPoista
  3. Voi elämä mikä herkku. Ihan pakko testata tämä joku pvä :)

    VastaaPoista
  4. Oi, kuulostaapa herkulliselta!! :)

    VastaaPoista
  5. Vaan onpas herkullinen kakku...ei noista aineista voi muuta tehä.

    VastaaPoista
  6. Täältä löytyy suklaafani, joka mielellään tuon palasen söisi =)

    VastaaPoista
  7. Tää on kyllä varppina hyvää! Ja suklaista ;-)

    VastaaPoista
  8. Voi äiti ko näyttää hyvältä! Ja tosi nätti koristelu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...