Sivut

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Valheelliset perunaleivokset

Hassu nimi, hyvälle leivokselle. Olisi mielenkiintoista tietää mikä tarina tuon nimen takana on :).

Mutta todellakin kokeilemisen arvoinen herkku.

Ohje on Leivotaan- lehdestä otettu.

Tämä ohje on noin 20 leivokselle.

Pohja:

4 kananmunaa

4½dl hienoasokeria
2½dl maitoa
200g sulatettua voita
6dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria


Voikreemi:

200g huoneenlämpöistä voita
2dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4dl kylmää valmista vaniljakreemiä. (Itse tein sallisen vaniljakreemi jauheesta. 1dl vaniljakreemijauhetta ja 3dl kylmää maitoa, sekoitetaan muutama minuutti. )


Kuorrutus:

200-250g mantelimassaa (en käyttänyt)
kaakaojauhetta


1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää vaahtoon sula voi, ja maito.
4. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja kaada seos massaan.
5. Sekoita massa varovaisesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada massa voidellulle korppujauhotetulle uuninpellille noin. 20x30cm ja paista 15-20minuuttia.


(Itse kaadoin massan uuninpellille leivinpaperin päälle ja toimi hyvin. Lisäksi paistoin taikinan normaalin kokoisella uuninpellillä)


Voikreemi:

1. Sekoita voi, tomusokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi kreemiksi.


Viimeistele:

1. Valmista kylmä vaniljakreemi ja sekoita se voikreemin joukkoon, levitä kreemi kylmälle kakkupohjalle.
Revi halutessasi päälle mantelimassaa ja siivilöi päälle kaakaota.
2. Leikkaa valmiiksi annospaloiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...