Sivut

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Poro- ja lihatäytteiset rieskarullat




Nämä ovat todella hyviä ja helppoja valmistaa :). Ja mikä parasta voit tehdä nämä huolettomasti jo hyvissä ajoin ja pakastaa ne. Koska nämä tarvitsevat mielestäni pakastuksen, jotta vetäytyvät kunnolla, ja maut tasaantuvat. Minun pieni eskarilainen auttoi äitiä ja kirjoitti nuo laput, jotta vieraat saivat itse valita kumpia haluavat syödä :). Aiemmin olen tehnyt näitä nuoremman tyttöni ristiäisiin.

Näiden tekemiseen sopivat esimerkiksi ne uudet Lapin rilla-rieskat, mutta myös muita ohuita rieskoja on kaupassa tarjolla.
Itse ostin sellaisia suorakulmion muotoisia isompia rieskoja, mutta merkkiä en muista. Ohuita olivat kuitenkin.

Porotäyte:

1½ purkkia Philadelfia juustoa/muuta maustamatonta tuorejuustoa
1pss n.200g kylmäsavupororouhetta
2-3rkl maitoa

Sekoita täyte: juusto sekä pororouhe. Notkista täytettä maidolla. Sivele täyte rieskan päälle ja rullaa rieska lyhyemmältä sivulta rullalle. Kääri rieskarullat kelmuun ja nosta pakastimeen. Sulata rullat nostamalla ne jääkaappiin ja anna sulaa rauhassa itsekseen. 

Lihatäyte:

1½ prk Philadelfia juustoa/muuta maustamatonta tuorejuustoa
n.300g naudan leikettä silputtuna (itse käytin naudan pyöröpaistia)
2-3rkl maitoa

Valmista täyte kuten edellä porotäytteessä.

Vinkki: Jos sinulla ei ole aikaa pakastella rullia, sivele rieskat maidolla pullasudin avulla ennenkuin laitat täytteen.
Ja jos haluat näistä laktoosittomia, käytä laktoositonta tuorejuustoa ja laktoositonta maitojuomaa :)


12 kommenttia:

  1. Rieskarullia pitääkin tehdä seuraaville synttäreille, todennäköisesti kuitenkin tonnikalasta. Kuinka paljon ennen tarjoilua otit rieskarullat sulamaan?

    VastaaPoista
  2. Mie otin nämä edellisiltana eli juhlien aattoiltana jääkaappiin sulamaan. Tein nämä torstaina ja perjantai iltana nostin nämä jääkaappiin :)

    VastaaPoista
  3. Koitin tehdä joku aika sitten rieskarullia ja niistä tuli mielestäni liian kuivia. Voisi ollakin paikallaan antaa rullien vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja leikata paloiksi vasta sitten? =)

    VastaaPoista
  4. Heippa Paula. Pakastaminen auttaa tässä ongelmassa tai vastaavasti sitten se että voitelet ennen täyttämistä rieskat maidolla. Lisäksi sitten suosittelen sitä että jos et halua tai jouda pakastamaan niin ainakin annat vetäytyä tosiaan siellä jääkaapissa. Kääri ne ensi kerralla kelmuun ennen jääkaappiin laittoa niin kostuvat paremmin. Ja seuraavana päivänä sitten vasta leikkaus annospaloiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin ajattelinkin. ;) Hyvä juttu. Täytynee testata uudemman kerran.

      Poista
  5. Ajattelin ens viikolla pitää lomaa ja piti tulla tänne kattoon mitä sitä touhuais ;) Ehkäpä näitä pitkästä aikaa, kun näyttää niin hyviltä!

    VastaaPoista
  6. Mistä tuo savupororouhe löytyy, leikelehyllyssä vai pakasteisa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savupororouhetta löytyy ainakin Citymarketin leikeosastolta, meillä taitaa olla samalla suunnalla kuin kinkkusuikaleet :)

      Poista
  7. Montako rullaa tuosta täytteestä tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tulisikohan viiteen rieskarullaan täyte aina yhdestä annoksesta. näin ainakin muistelisin.

      Poista
  8. Kiitos kivasta ohjeesta!
    Olen valmistelemassa yllätyssynttäreitä, ja rieskarullat oli jo suunnitelmissa. Tämä vinkki, että ne voi pakastaa, helpottaa mun yllätyksenjärjestelyä huomattavasti! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...