lauantai 10. marraskuuta 2012

Angry Birds-kakkua 5-vuotiaalle

Tämä kakku meni 5-vuotta täyttävälle pojalle.Oikein mukava projekti, toivottavasti saan tehdä tällaisen toistekkin. :)

Kakku oli 15hlön elikkäs 5 munan sokerikakkupohja. Tein kakun täysin laktoosittomaksi.

Kostutus: Laktoosittomalla maidolla.

Kakun pohjiin sipaisin hieman kosteutta lisää tuomaan marjahilloa.

Täytteenä: Laktoositon maitorahka, laktoositon vispikerma, tomusokeri, coctailhedelmä-sekoitus jonka hyydytin liivatelehdillä.

Kakun kokosin pyöreän malliseen taikinakulhoon, ja kakku sai hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa. Kakun hyydyttyä kumosin kakun tarjoilualustalle, ja koristelin sen siihen.

Ennen marsipaanin laittoa sivelin kakun päälle ohuesti itse tekemääni sokerikreemiä, joka oli myös laktoositon. Ja kaulitsin marsipaanin kakun päälle. Silmät, kirjaimet ja muut irtonaiset koristeet tein päivää aiemmin. Ja liimasin ne vain sitten elintarvikeliimalla varsinaisena päivänä kakkuun kiinni.

Laktoositon sokerikreemi:
(n. 25cm halk. olevaan täytekakkuun. )

125g Laktoositonta voita tai margariinia (mahdollisimman vähäsuolaista) Huoneenlämpöistä
1rkl Vaniljasokeria
n.4dl Tomusokeria (tavallista/mansikanmakuista/kaakaonmakuista, kaikki käy)
2rkl vettä

Vatkaa voita kulhossa, lisää vaniljasokeri ja tomusokeri voin sekaan pienissä erissä. Lisää viimeiseksi vesi. Lisää vettä jos tuntuu että kreemi on vaikeasti levittyvää. Voit nostaa kreemin jääkaappiin, se säilyy siellä muutaman päivän. Kreemi kovettuu jääkaapissa, mutta voit notkistaa sen uudelleen vatkaamalla.

Toimii hyvin marsipaani- ja sokerikuorrute kakuissa marsipaanin alla, pitää kosteuden minimissään, eikä kakku näin ollen vety heti kuten silloin jos alla on kermapinta. Kreemiä on hyvä käyttää esimerkiksi jos teet kakun päivää ennen kuin se tarjoillaan.

Voit lisätä kreemin sekaan myös kaupasta löytyviä makuaromeja ja elintarvikevärejä halutessasi.

Vinkki. Käytä marsipaanikakun päällä aina kakkukupua tai muuta suojaa, jotta kakkuun ei pääse kosteus. Tällöin marsipaanipinta pysyy pitempään kauniina.


 


 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...