tiistai 13. marraskuuta 2012

Mimmi Mutikaisen Tiikerikakkua



Kuivakakuista yksi minun suosikki :). Vaihtelua tähän normaaliin tiikerikakkuun saat jos haluat, lisäämällä esim. suklaa/mariannerouhetta kakun suklaataikinaan :).

Vanhassa blogissani etsiskelin hyvän tiikerikakun ohjetta, ja monta erilaista ohjetta kokeilinkin. :). Ja tämä selvisi voittajaksi silloin, ja on ollut kestoresepti siitä lähtien. Elikkäs Mimmi Mutikaisen tiikerikakku. En tiedä onko tämä alunperin kenen, mutta minun reseptivihkosessani se on Mimmi Mutikaisen tiikerikakun nimellä :), näin muistan aina mistä sen alun perin löysin..eli täältä : http://www.mimminkeittio.com.vuodatus.net/blog/995952/tiikerikakku/

Ja tässä ohjetta:

200g Voita
200g Sokeria
4 Kananmunaa
250g (vajaa 4dl) Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Vaniljasokeria
0.75dl Maitoa

Suklaaraitaan:

2rkl Kaakaojauhetta
2rkl Maitoa halutessasi
(voit laittaa vaikka mariannerouhetta/suklaarouhetta 1-2rkl)

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen sekä voitele ja jauhota n. 2ltr vuoka valmiiksi.

2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

3. Lisää puolet kananmunista, puolet kuivista aineista (vehnäjauho+leivinjauhe), sekä maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

4. Lisää loput kuivat aineet ja  kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.

5. Ota kolmasosa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja maito.

6. Laita vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sen jälkeen suklaataikina, ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta.

7. Painele taikinaa varovaisesti haarukalla tai puutikulla, jotta saat kakkuun kauniin kuvion.

8. Paista kakkua noin 1 tunti, kokeile kakun kypsyyttä puutikulla. Jäähdytä hieman ja kumoa kakku tarjoilualustalle.




8 kommenttia:

  1. Korkea ja kaunis kakku, mahtavasti onnistuneet raidat. Mimmiltä löytyy mainioita kahvikakku- ja piirakkareseptejä. Tätä täytyy kokeilla, kun ensi kerralla teen tiikerikakkua.

    VastaaPoista
  2. Juuri ajattelin sitruunakakkua ja tiikerikakkua. Voisin ottaa palasen, kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tiikerikakku on kyllä tosi hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Komian kakun olet leipassut ja niin selkeät kaarevat raidatkin on kakussasi... minä tein just arabialaisia ja kanelikakkua ja kardemummakakkua. Pitkästä aikaa pidän leipomispäivän.... minulle uusia pikkusuolaisia leivoin myös....jos vielä tekisin pullataikinan nyt iltapäivällä, olisin enemmän kun onnellinen saavutuksiini tämän päivän osalta. Tosin työasioitakin pitäisi jossain vaiheessa huomiseksi tehdä. MInä olen edelleen vuodatuksessa, vaikkei blogi pelitäkkään kaikilta osin....

    VastaaPoista
  5. Hei..kiitos ohjeesta! mut mä en käsitä miks mun kakut muutamaa poukkeusta lukuunottamatta ei nouse kunnolla ts. keskeltä kohoaa ja reunoista jää matalaksi. osaisitko neuvoa?

    -paukku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Paukku ja kiitos kommentistasi. Kahvikakut paistuvat aina minullakin niin että keskikohta on korkeammalla kuin reunukset. Mutta jos sinusta tuntuu että kakku jää liian matalaksi niin silloin kannattaa joko suurentaa taikinaa tai pienentää vuokaa. Jotta kakusta tulee näyttävä tulee vuoan olla melkein täynnä. Vuoan reunoja ruukaa mulla jäädä noin ½cm esille. Yleisvinkkejä muutama jotka tarttui koulusta mukaan niin jos kakku kohoaa epätasaisesti uunissa ei jauhoja ole sekoitettu taikinaan tarpeeksi hyvin. Vuoan reunoja ei ole voideltu tasaisesti. Uunin sisällä oleva lämpötila ei ole jakautunut tasaisesti. Uunin lämpötila on liian korkea.

      Poista
    2. Lisäksi kannattaa lukea kinuskikissan postaus aiheesta :) http://www.kinuskikissa.fi/vinkki-kakun-tasaiseen-kohoamiseen/

      Poista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...