Sivut

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Suklaa-appelsiinikakkua



 Cake heaven-blogista löydetty ohje, kiitos siitä :) http://kakkutaivas.blogspot.fi/2011/07/syntisen-ihanaa-suklaa-appelsiinikakkua.html

Tätä täytyi kokeilla, ja hyvää oli. Jätin pääliosasta suolapähkinät pois, mutta rouhin päälle kuitenkin runsaasti Daimia. Kuten Cake heaven-blogissakin lukee, kakkua saa paistaa ainakin tunnin, jotta se on tarpeeksi kypsää. Alkuperäisen ohjeen 30 minuuttia ei riitä mihinkään, vaan kakku oli todellakin lusikoitavaa. Kakku oli todella suklainen ja mehevä. Suosittelen.


200 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 dl fariinisokeria
150 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu (itse lisäsin 1dl valmista appelsiinimehua)

Kuorrute:
3 dl kaakaotomusokeria
appelsiinin mehua

Pinnalle:
daim- rakeita
suolapähkinöitä (en käyttänyt.)

1. Voitele ja leivitä irtopohjavuoka (ø 24 cm) (itse käytin suorakaiteen muotoista ns. leipävuokaa.)

2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.

3. Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää rasvasula, kananmunat, appelsiinikuoriraaste ja -mehu.

4. Sekoita aineet lastalla tasaiseksi taikinaksi. Lisää suklaasula sekoituksen loppuvaiheessa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

5. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia (Kuten jo aiemmin mainitsinkin tuo aika oli liian lyhyt, joten paista ainakin 60minuuttia.)

6. Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille.

7. Sekoita kaakaotomusokerista ja appelsiinimehusta tahnamainen kuorrutus ja levitä se kakun päälle. Ripottele daimrakeet ja suolapähkinät päälle.

Kakku on parhaimmillaan 1–2 päivän kuluttua ja maukkaimmillaan huoneenlämpöisenä.


Kakku todellakin tarvitseen 1-2 päivää mehevöityäkseen :), ja jos haluat tämän voi ihan hyvin paistaa myös normaalissa kuivakakkuvuoassakin :)

4 kommenttia:

  1. Sopisi hyvin vaikka joulupöytään. Eikös se nyt ole kohta appelsiinikausi parhaimmillaan? =)

    VastaaPoista
  2. Joskus testasin tämän ohjeen ja tykästyin... aivan ihanan makuinen... piääkin tehdä joskus uudelleen.

    VastaaPoista
  3. näyttää niin herkulliselta tuo runsas suklaapäällys =P

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...