Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Cokis- piirakkaa

 
Tämän ihanaisen piirakan ohjeen löysin mistäs muualtakaan ;), kuin mun suosikki blogista Mimmin keittiöstä : http://mimminkeittio.com.vuodatus.net/blog/4309139/coca-cola-piirakka-kakku/
Mimmi mainitsi postauksessaan että kakku on makeaa... liiankin makeaa, joten mie tein pohjan suhteen sellaisen muutoksen, että pienensin sokerin määrää.. koska 5dl sokeria :0. On melkoinen määrä, varsinkin kun kuorrutukseenkin tulee 10dl tomusokeria :D.
 
Tykkäsin tästä kovasti. Kiva piirakka, vaikka oli melko kovat etukäteis ajatukset, että mitenköhän on maun suhteen.... cokista...piimää.. hmm. :) Mutta hyvä että tein. Ihanaa!!! Eikä ollenkaan liian sokerista tällä minun versiolla tehtynä.
Mutta sen pidemmittä puheitta tässä ohjetta. Laitan sulkuihin omat muutokseni.
 
Coca-cola-piirakka (kakku)(50 cm leveän uunin pellille passeli ohje)

Taikina

250 g voita
0,5 dl kaakaojauhetta ( siis sitä tummaa)
2,5 dl kolajuomaa
1,25 dl piimää (Käytin maustamatonta jogurttia)
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria (vähensin sokerin määrän 3dl)
1 tl soodaa
1/2 tl kanelia
2 kananmunaa

Kuorrutus

125 g voita
1,25 dl kolajuomaa
0,5 dl kaakaojauhetta
8-10 dl tomusokeria (10dl tomusokeria meni ainakin minulla eli 1 kokonainen paketti.)
2,5 dl pähkinärouhetta (tai esim. puolet mantelia ja puolet hasselpähkinöitä)


Laita kattilaan taikinaan tuleva voi, kaakaojauhe, kolajuoma ja piimä ja kuumenna seos kiehuvaksi.
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, sooda ja kaneli.
Yhdistä rasva-nesteseos ja jauhot tasaiseksi taikinaksi (esim. pallovatkaimella) ja sekoita sitten joukkoon kananmunat.
Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille missä on leivinpaperi.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kokeile kypsyyttä tikulla. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. (Minun uunissani pohja valmistui 23 minuutissa. joten 30 minuuttia olisi ollut ihan liikaa. Kannattaa tarkkailla pohjaa ahkerasti... )


Pohjan paistuessa valmista kuorrute. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi voi, kaakaojauhe ja kolajuoma. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon siivilöity tomusokeri erissä. Lisää kuorrutteeseen lopuksi pähkinärouhe. Levitä kuuma kuorrutus kuumalle pohjalle.

Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla ennen leikkaamista..... useita tunteja tai vaikka ihan seuraavaan päivään asti. (Itse nostin piirakan uuninpellillä jääkaappiin jäähtymään. Näin sain puolessa tunnissa käsiteltävää piirakkaa :). Helpompi pakastaakkin kun kuorrute on kunnolla jähmettynyt.)


 
Eilen (17.12.) aamulla klo 4 putkahti meidän perheeseen 5 pientä uutta perheenjäsentä. Neljä mustaa ja yksi ruskeanharmaa.. :) kolme tyttöä ja kaksi poikaa... :) koiranpentuja siis. Olin yöllä synnytysseurana, ja olihan se ihan upeaa seurattavaa.
 

4 kommenttia:

  1. Tuo sokerivähennys on kyllä varmasti paikallaan. Täytyy tätä varmaan kokeilla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvää tuli näillä muutoksilla. Ei tuu hampaat tiputtavan makeaa :D..

      Poista
  2. Onhan tämä hieman erilaista marja-ja hedelmäpiiraisiin ja niihi tavis mokkapaloihin. Ensi kerralla minäkin teen vähemmällä sokerimäärällä... ja vähemmällä kuorrutusmäärällä kanssa...sitten joskus joulun jälkeen. Paljon onnea pienille uusille pirpanoille...kaikille rapsutus leuan alle. Ihanaa. Kiitos kauniista sanoistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tämä eritapaus kuin normi mokkapalat, muttei yhtään huono vaihtoehto, jos alkaa mokkikset kyllästyttämään :). Mie tein tolla kuorrute määrällä, oon sellanen sokerihiiri. Vähemmälläkin olisi pärjännyt, ei olisi niin paljon valunut reunoilta alas.. mutta näin oli hyvä :). Kiitoksia onnittelusta, ja rapsutuksen menee perille ;). Oonkin valinnut sieltä jo oman murun <3. :). Ja kiitos sinulle ihanasta blogistasi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...