torstai 20. joulukuuta 2012

Hedelmäinen kahvikakku



250 g voita
3 dl hienoasokeria
4 kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½dl hasselpähkinärouhetta
1 dl maitoa
1pss kuivattuja hedelmiä (itse laitoin sellaisen pussin josta löytyi omenaa, kirsikkaa, päärynää, persikkaa, luumuja...olisiko Rainbow merkkinen tuote)
½dl vettä
 
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Mittaa kattilaan vesi. Pilko kuivatut hedelmät pienemmiksi. Lisää hedelmän palat veteen ja kuumenna vesihedelmäseos kiehuvaksi, sekoittele kunnes vesi on imeytynyt hedelmiin kokonaan. Nosta kattila liedeltä ja anna hedelmäseoksen jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat voisokerivaahdon sekaan yksitellen. Muista vatkata jokaisen kananmunan kohdalla taikina kunnolla sekaisin, jottei kananmuna herotu.
Mittaa kuivat ainet ja sekoita ne keskenään. Lisää kuiviin aineisiin hedelmäpalat ja lisää kuiva-aine-hedelmäseos voisokerikananmuna vaahtoon, ja sekoita taikina sekaisin käsin.
Lisää taikina vuokaan ja anna kakun paistua ainakin 1tunti. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...