Sivut

lauantai 22. joulukuuta 2012

Mummun piimäkakkua



Tämä on viimeinen kahvikakun ohje tälle vuodelle :D Leivoin nämä joululahjoiksi. Kiva ja kätevä ohje, jolla tulee ihanan perinteinen kakku. Mehevöityy, kun saa olla pari päivää kylmässä, tasaannuttaa maut.
Ohjeen mukaan paistaa piti noin tunti, mutta kyllä niitä sai alimmalla tasolla paistaa sen 1h 20minuuttia suurinpiirtein.

Tämä kakku on Pirkan sivuilta, tässä linkki: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/26128-mummun-piimakakku 
Jätin rusinat pois, kun en itse niistä välitä.

Tässä ohje niinkuin minä sen tein.

200g voita sulana
6dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl piparkakkumaustetta
3dl maustamatonta jogurttia/piimää/maitoa
2dl tummaa siirappia

Sulata voi. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Laita uuni lämpenemään 175asteeseen.

Lisää sulan voin sekaan jogurtti/piimä/maito ja siirappi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne sekaisin. Lisää jauhoseokseen voi-piimä-siirappi-seos ja sekoita puukauhalla, vain niin että taikina menee sekaisin. Älä vaivaa ettei kakusta tule sitkasta.

Kaada taikina rengasvuokaan ja paista kunnes kakku on kypsä. Kypsyyttä voit testata puutikulla.

Koristele kakku jäähtyneenä, voi-tomusokeri-kahvi-kuorrutteella ja strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...