torstai 6. joulukuuta 2012

Kinkkupiirakka

Toivotan oikein hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni :).
Linnanjuhlien pukuloistoa katsoessa voi vaikka herkutella



JUHLATTAREN KINKKUPIIRAKALLA

Kehitin tämän ohjeen jo vuonna -99, olleeseen loppunäyttöön. Ja se jäikin sitten suosikki suolapalaksi, joka menee kuin kuumille kiville kun sitä on tarjolla.
 
annoksesta tulee uunipellillinen.
 
Pohja:
 
6dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150g pehmeää voita
1.5dl vettä
 
Täyte:
 
5 kananmunaa
4.5dl kermamaitoa (1+2)
n.300g kinkkua
150g metwurstia
n.300g juustoraastetta
Sipulia, paprikaa, ananasta, pizzamaustetta, pippuria sekä
öljyä paprikan ja sipulin kuullotukseen.
 
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Nypi taikinan ainekset ns.voitaikinaksi ja painele pellille.
3. Kuullota purjo ja paprika öljyssä paistinpannulla.Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä massa pohjan päälle.
4. Paista n.30-40 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat, täyte hyytynyt sekä kauniin ruskea.
5. Täytteen aineksia voit vaihdella mielesi mukaan.
6. Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkausta ja tarjoilua. (Voi olla heti uunista otettaessa vetinen, mutta kiinteytyy jäähtyessään..paprika ja ananas aiheuttavat vetisyyttä.)


 
Piirakka on kätevä pakastaa annospaloissa, jolloin voi sulattaa kätevästi vaikka palan kerrallaan :) .
 
 

1 kommentti:

  1. Ihana tämmöinen joulukalenteri. Meinasin itsekin laittaa tällaisen pystyyn, mutta en sitten ihan kerennyt. Ensi vuonna ;) Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...