keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Lappapuuro

... Pakkanen paukkuu nurkissa. Ja on hyvä aika nauttia Lappapuuroa.



Syksylliset C-vitamiinipallurat keittymään mannaryynien sekaan ja malttamattomana odottelemaan puuron jäähtymistä, jotta sen voi vatkata ihanan vaaleanpunaiseksi ja kuohkeaksi.

Ohjetta:

Vatkattua Puolukkapuuroa 4-6:lle

1 l Vettä
1½dl Mannasuurimoita
4dl Puolukoita (n. 200g)
1-1½dl Sokeria
½tl Suolaa

1. Mittaa vesi kattilaan ja kaada puolukat veden sekaan kiehumaan. Lisää sokeri ja suola.
2. Kiehuta puolukoita kunnes ne ovat ns. kypsiä. (Ruttuisia ja haljenneita) ja vedestä on tullut mehua ja siivilöi marjat pois mehun seasta. Itse keittelen puolukoita noin 5-8 minuuttia. 
3. Vispilöi mehun sekaan mannasuurimot ja keitä puuroa noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Anna puuron jäähtyä kylmäksi ja vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Tarjoile maidon ja hienonsokerin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...