Sivut

tiistai 11. joulukuuta 2012

Piparitaikinasta..

... muovautui tämän vuoden piparkakut, jotka saivat poron, joulupukin, lahjapaketin sekä pienten sydänten muodon... Ja kotona tuoksuu ihana Joulu :).



Viime vuonna tein ensimmäisen kerran Dan sukkerin ohjeella piparkakkutaikinan, ja sen totesin hyväksi. Joten tänä vuonna ei tarvinnut kahdesti miettiä että mitä ohjetta käyttäisin :).
Ohje tulee tässä :

2 dl Dansukker tummaa siirappia
2dl Dansukker taloussokeria
4tl Meiran kanelia
2tl Meiran inkivääriä
2tl Meiran neilikkaa
250g voita
2 kananmunaa
9-10dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
 
1. Valmiin taikinan määrä on 1,4kg, voit halutessasi puolittaa ohjeen. Itse tein tällä ohjeella suoraan.
 
2. Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet.
 
3. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti.
 
4.Lisää siirappiliemeen kananmunat ja viimeiseksi jauhoseos.

 
5. Sekoita hyvin, peitä taikina ja anna kovettua jääkaapissa mieluiten yön yli.
 
6. Kauli taikina jauhoitetulla työpöydällä 3-4 mm levyksi.
 
7. Ota taikinasta muotilla oma piparimallisi ja nosta ne leivinpaperoidulle uuninpellille ja paista 200 asteessa 7-12 minuuttia piparien koosta riippuen.
 
8. Anna jäähtyä.
 
9.Koristele luomuksesi Dansukker tomusokereilla.
 
 
Käythän myös kurkkaamassa alla olevan video pätkän pipareiden leivonnasta.

 
 

2 kommenttia:

  1. Piparintuoksua. Täällä on pipariurakka vielä edessä.

    VastaaPoista
  2. Herkun näköisiä piareita ja melkoinen kasa! :) P.S. blogissani on haaste sinulle!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...