Sivut

lauantai 19. tammikuuta 2013

Suklaasuun kuppikakut




Rrrrrrakastan katsoa telkkarista ruoka/leivontaohjelmia, ja minun ilokseni niitä on nyt enemmän kuin mitä aiemmin on ollut..Pyrin katsomaan ruotsin kanavalta sen Mette nimisen naisen leivontaohjelmaa.. tekee ihania leivonnaisia, joista useimmat ovat ihan tavallisen pulliaisenkin mahdollista toteuttaa ja toinen täti (taitaa olla mun ikänen tytteli :))) jota tykkään seurata on nelos kanavan Leila. :) Eli ohjelma Leila Leipoo, ihana ohjelma, jossa leivotaan monta erilaista leipää tai leivonnaista, normaalisti kun tollasissa ohjelmissa leivotaan yhtä sorttia ja that´s it. Todella monipuolisia ja ihania reseptejä. No mutta kuitenkin, tämän reseptin nappasin Leilan ohjelmasta.

Nimesin nämä leivokset itse, sillä alkuperäisen ohjeen nimi oli hi hat. Olisiko tuo vapaasti suomennettuna sitten ollut korkea hattu :D, tiedä häntä. No mutta tein ohjeen melkein alkuperäisenä paria kohtaa lukuunottamatta.
Alkuperäisellä ohjeella tehtynä marenkia olisi tullut puolet enemmän. Lisäksi kuppikakkuja olisi ohjeen mukaan tarvinnut paistaa vain 15 minuuttia, mutta minä paistoin niitä 25 minuuttia, muuten olisivat jääneet auttamattoman raaoiksi.

Mutta sitten itse ohjeeseen:

12 kappaletta

3 kpl Kananmunia
2½dl Hienoasokeria
1tl Vaniljasokeria
50 g Voita
1dl Kermaviiliä
2rkl Kylmää kahvia
3½dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
4rkl Kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100g sulatettua suklaata

Marenki:

3 Kananmunan valkuaista
4dl Hienoasokeria
1tl Vaniljasokeria
½ Sitruunan mehu

Päällinen:

350g Sulatettua suklaata
2rkl Ruokaöljyä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa vesihauteessa, säästä kattila ja vesi, tarvitset kiehutettua vettä marengin valmistuksessa. Etsi valmiiksi marenkia varten sopiva teräskulho jonka voit asettaa vesikattilan päälle.

Vatkaa kananmunat, hienosokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Sulata voi.

Sekoita voi, kermaviili ja kahvi ja suklaa varoen kananmunasokerivaahtoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovaisesti nostellen. Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin ja täytä vuoat 2/3. Paista 175 asteessa noin 15-25 minuuttia, kokeile tikulla kakkujen kypsyyttä.

Anna kakkujen jäähtyä täysin. Valmista sillä välin marenki.

Mittaa marengin raaka-aineet sopiva kokoiseen teräskulhoon. Nosta teräskulho saman kattilan päälle jossa sulatit suklaan. Sekoittele marenki-aineksia kuumassa vesihauteessa, kunnes marenki on n.65 astetta. (jos sinulla ei ole mittaria, niin lämmitä seosta niin kauan että sokeri sulaa kokonaan, eikä tunnu enää seosta kokeiltaessa. Seos ei saa keittyä mutta saa olla melkoisen kuumaa..)

Kun seos on tarpeeksi kuuma nosta se pois vesihauteesta, ja vatkaa seos valmiiksi marengiksi. Tässä kannattaa käyttää yleiskonetta jos on mahdollista, sillä seosta saa vatkata melkoisen kauan ennen kuin se jäähtyy tarpeeksi. Marengista tulee todella jämäkkää. Lisää marenki pursotinpussiin, jossa on iso tylla ja pursota marengista keko kuppikakun päälle. Anna marengin jäähtyä kylmässä jonkin aikaa.

Sulata päälliseen tuleva suklaa vesihauteessa ja lisää sulan suklaan joukkoon ruokaöljyä.

Anna suklaan hieman jäähtyä, kasta siinä kuppikakkujen marenkihuiput. Varmista, että marenki on kokonaan peitossa. Nosta valmiit kakkuset kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.
 
Ja sitten meidän perheen tuomio näille :D... hmm sanoisinko että ihan kivoja, mutta liian makeita meän makuun. Tuntuu kuin sokeria purisi, ja amalgaamit huutaa hoosiannaa :DD. Puolitettiin suosiolla nämä, kun kahvin kanssa maistettiin. Nämä ovat kyllä oikealle makean ystävälle kehitetty :D



13 kommenttia:

  1. Samaa ohjelmaa katsoin ja ihastuin samoin näihin mumsmums-muffineihin ;) Itse en niitä vielä ehtinyt kokeilla. Herkulliselta näyttävät!

    VastaaPoista
  2. Meillä rupes vasta nyt joulun jälkeen näkymään Liv-kanava, joten siitä lähtien olen kans seurannut Leilan ohjelmaa ja monia muita kakku-ja ruokaohjelmia....melkeinpä niitä ja muutamia musiikkiohjelmia tulee enää seurattua töllöttimestä. Katselin kans ohjelman missä tehtiin näitä leivonnaisia... marenkimäärä on meille ainaskin ihan liian iso, vaan voiphan sitä laittaa ohuemman kerroksen, vaikkeivat leivonnaiset sitten niin näyttäviä olekkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aattele, alkuperäiseen ohjeeseen tuli 6 kananmunan valkuaista ja 8½dl !!!! sokeria.. nirsk narsk.. :D liikaa mun makuun. Tuosta puolikkaasta marengistakin tuli jo tollaset tötteröt. Tuota voisi tuota marengin määrää vieläkin pienentää juuri niinkuin sanoit.tulisi sillä tavoin varmasti enempi kaikkien makuun :)

      Poista
  3. Samat harrastukset myös täällä, kaikki ruoka- ja etenkin leivontaohjelmat ovat iiiihania! :) Nykyisin tosin en pahemmin ennätä telkkua toljottamaan, mutta juuri tämän kyseisen Leila-jakson satuin minäkin (kuola valuen) katsomaan. Herkullisilta näyttävät nuo kuppikakut myös sinun tekeminäsi, nam! :)

    VastaaPoista
  4. Tekisi mieli kahmaista yksi ja syödä se :)

    VastaaPoista
  5. uijui, onpas kevyen ja terveellisen oloinen herkku! :)

    VastaaPoista
  6. Onko mistään kotosin jos jättää marengin pois tuosta välistä? :)
    Täältä on niin näppärä kattoa ohjeet, jotka on joku muuki ko telkkarin täti kokeillu. Ei tartte sitten arpoa että onko hyvä vai eikö, ku täällä on vissiin vain hyviä ohjeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) kiitos. joo voit jättää marengin pois, ja kastaa muffinssit silti suklaassa. Tai sitten jos haluat kokeilla niin voit myös laittaa ihan hintsusti tuota marenkia. Tuo määrä mitä mulla noissa on on ihan liikaa minun makuhermoille. huhhui. no eipä tullut kerralla herkuteltua koko muffinssia :D , joo mukava kokeilla tv.tätien ja setien ohjeita, että onko ne oikeasti yhtä hyviä kuin lupaavat :) , eiköhän näitä tuu vielä muutama muukin kokeiltua. :) kuhan kerkeää.

      Poista
  7. Hei! Tein myös näitä ja herkullisia olivat! Tiedätkö olisikohan kupppikakut mahdollista laittaa vielä hetkeksi uuniin kun marenki on päällä, niin että marenki hieman kypsyisi? Vai mahtaakohan tuo marengin koostumus olla sellainen, että vain sulaa uunissa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kiitos kommentistasi. Mukava kuulla että tykkäsit. Epäilen että tätä kyseistä marenkia ei voi paistaa uunissa.. Mutta tuon vesihauteessa tehdyn marengin voisi ihan hyvin korvata uunissa valmistettavalla marengilla.

      Poista
    2. Selvä, kiitos!:) hyvä etten siis laittanut niitä uuniin, siinä olisikin ollut ihmettelemistä jos marenki olisikin sulanut ja levinnyt pellille :D

      Poista
  8. Onko kukaan tehnyt näistä maidotonta ja gluteiinitonta versiota?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...