keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Juustosämpylät




noin 20kpl

5dl kädenlämpöistä maitoa
50g hiivaa
2tl suolaa
1,5dl juustoraastetta
2rkl öljyä
5dl vehnäjauhoja
n.5dl sämpyläjauhoja
voitele kananmunalla

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja lisää taikinaan vehnäjauhot sekä sämpyläjauhoja. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
 
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).
 
Leivo kohonnut taikina pyöreiksi sämpylöiksi. Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä.
 
Voitele sämpylät kananmunalla ja paista 225- asteisessa uunissa n.12-15 min.

5 kommenttia:

  1. Juustosämpylöitä, kinkkua ja lasi maitoa , nam.

    VastaaPoista
  2. Oi, juustosämpylöitä en olekaan pitkään aikaan syöny, namii! :)

    VastaaPoista
  3. namskis,nyt kun saisi yhden vastapaistetun sämpylän aamukahville =P tai vaikka toisenkin ;D

    VastaaPoista
  4. Ihanan kupsakan näköisiä...pehmoisia. Pakastimessa oliskin juustoraasteiden jämiä ja tällaisiinhan ne saisikin helpolla upotettua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...