lauantai 23. helmikuuta 2013

Kaura-omenapaistos

Lapsuudesta tuttu herkku. Silloin en välittänyt tästä ollenkaan, nykyään tykkään kyllä kovasti :)



1kg happamia omenoita
1tl kanelia
100g voita
1/2dl sokeria
3dl kaurahiutaleita
Kuori ja lohko omenat. Laita ne voideltuun uunivuokaan, ripottele omenoiden
päälle kanelia. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri ja kaurahiutaleet kattilaan.
Levitä seos omenoiden päälle. Laita paistos uuniin 200 asteeseen noin 20 min.
Tarjoile hieman jäähtyneenä vanilijajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

6 kommenttia:

  1. Nam, herkkua.....mulle kyllä maistuu tällaiset, vaikka ilman jäätelöäkin. Pikasen vaniljakastiketta viereen, niin a-vot! Minä keräilin kaikki säilytyshedelmän jämät viimeksi ja laitoin niiden päälle kaurakuorrutuksen. Hyvä olivat nekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hyvvää on pelkän vaniljakastikkeen kanssakin. Kuulostaa tosi hyvältä se sinunki versio täytyypi kokeilla piakkoin :).vois kuvitella että esim päärynästä tulee tosi hyvä :).

      Poista
  2. Nam, herkkua! Blogissani on sinulle tunnustus.

    VastaaPoista
  3. Kunnon vanhan ajan omenapaistos ei petä koskaan!! Se on ikiaikainen takuu varma herkku. :) Edellisessä kodissamme kasvoi iso omenapuu josta tein usein omenapaistosta, mieheni mukaan liian usein koska sain hänelle kuulemma omenakammon aikaiseksi! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Omenakammoon saa syödä kyllä useasti omenaa, että sellasen saa aikaiseksi. Ainakin musta tuntuu että voisin syödä joka päivä omenoita :).meillä tytötkin tykkää syödä niitä, joten aina kun käydään isossa kaupassa niin ostan muutaman kilon pussin :). Ja usein niistä ei jä leivontaan asti. Jos ei heti ostamispäivänä leivo.

      Poista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...