sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Myllärin sämpylät

Ihania, muhkeita..


5dl vettä tai maitoa
50g hiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1/2rkl suolaa
50g voita tai 1/2dl öljyä
n.12dl sämpyläjauhoseosta (itse laitoin taikinaan 6dl sämpyläjauhoseosta ja 4.5dl vehnäjauhoja, ja sitten reippaalla kädellä vehnäjauhoja taikinan päälle ja taikina nousemaan.)

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva tai öljy alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla (30min).
Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä ja kohota ne pellillä hyvin. Kostuta sämpylät ennen uuniin laittoa ja voit myös sirotella pinnalle unikon-ja tai pellavansiemeniä .Paista noin15 minuuttia 220 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...