perjantai 15. helmikuuta 2013

Porkkanamuffinssit


Nämä olivat kertakaikkisen ihania. :) Suosittelen!

12 Amerikan muffinivuokaa

Taikina:

4-6 (n. 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl  vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g leivontamargariinia
3 munaa


Kuorrutus:
1 rs (200 g) Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua

Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta


1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.
2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa täyttää melko täyteen.) Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai mantelirouheella.
Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.
 

5 kommenttia:

  1. Porkkanamuffinsit ja -kakku ovat todella herkullisia ja meheviä!

    VastaaPoista
  2. Ainekset löytyvät huushollista...ihankohan tässä pitää ruveta huomenissa vielä leipomaan... nam, ovat varmasti herkkua. Yleensä tulee tehtyä piiraaksi tai kakuksi...olisi vaihtelua.

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköisiä. Täytyisi pitkästä aikaa taas tehdä näitä.

    VastaaPoista
  4. herkullisen oloisia muffinsseja =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...