tiistai 5. helmikuuta 2013

Runebergin leivokset

Makeaahyvää-blogissa oli leivottu Runebergin tortut leivoksen muotoon. Tätä kokeilin sitten minäkin :).



Hieman tein muutoksia ohjeeseen. Tuli kyllä todella mehevän muhevia leivoksia :). Ihanan makuisia :) Hyvää Runebergin päivää kaikille!!! :)


300g Voita
230g Sokeria
100g Fariinisokeria
4 Kananmunaa
260g Vehnäjauhoja
100g Korppujauhoja
50g Mantelijauhetta
100g Piparimuruja
1 1/4dl Maitoa
Reilu 1rkl Leivinjauhetta

100g Marmeladia
3dl Tomusokeria
7tl Vettä


Murenna piparit. Kuumenna uuni 175 asteeseen.  Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen voisokerivaahdon joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää viimeisenä maito. Levitä taikina pellille, ja pursota marmeladi pitkittäin päälle esim. 4 raitaa.
Paista 175 asteessa noin 20-30 minuuttia. Kun kakku on melkein kypsä nosta kakku uunista ja pursota marmeladiraidat uudelleen, jos (ja kun) marmeladi on painunut kakun sisään. Paista kakku loppuun.  Anna jäähtyä.
Sekoita tomusokeri plus vesi ja pursota sillä raidat marmeladin kummallekkin puolelle. Leikkaa valmiiksi leivospaloiksi.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...