Sivut

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen rahkapiiras

Pääsiäinen tulee, kuten myös rahkapiirakat ja kaikki muutkin pääsiäiseen liittyvät asiat puskevat lehtien sivuille.



Meillä ei mitenkään erityisesti pääsiäistä juhlita, tai syödä sen erikoisemmin.. muuta kuin lapset syövät suklaata ja suklaata ja suklaata :D. Kinder-munia, Rölli-munia, AB-munia :) jne.. 

Tänä vuonna kuitenkin päätin, että täytyy kai sitä edes rahkapiirakka tehdä. Se kun on ihan hyvää :)), ja sen voi pakastaa, niin ei tarvi koko pellillistä syödä kerralla.

Tässä teille jakoon helppo ja herkullinen rahkapiirakan resepti. Luethan postauksen lopussa olevan vinkin eli kannattaa silti pohjan ja rahkan väliin laittaa esim. hedelmiä, jottei piirakasta tule liian kuivaa. Ilman hedelmiäkin tämä oli hyvää, mutta jo seuraavana päivänä jääkaapista palan napsaistuani piirakka oli hieman kuivahkoa. Ei mitenkään kamalasti haitannut, mutta itse tykkään, että piirakan tulee olla hieman kostea ja parantua jääkaapissa olosta eikä päin vastoin :)

Pohja:

400g voita
3dl hienoasokeria
3 kananmunaa
9dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Täyte:

2prk maitorahkaa
3 kananmunaa
2-3rkl sitruunamehua
1½dl hienoasokeria
1rkl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Vaahdota voi ja hienosokeri kuohkeaksi.
Lisää kananmunat yksitellen nopeasti sekoittaen.
Mittaa kuivataineet (vehnäjauho ja leivinjauhe) ja sekoita taikinan sekaan nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina jauhoisin käsin leivinpaperin päälle uuninpellille.

Valmista täyte:

Sekoita kaikki täytteen aineksi sekaisin. Maista, voit halutessasi lisätä lisää sokeria tai sitruunamehua. Kaada täyte pohjan päälle pellille.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Nosta loppuvaiheessa piirakan päälle leivinpaperi, jottei rahka pinta tummu liikaa paistettaessa :). Tuo 30 minsaa riittää hyvin, nimittäin piirakka kuivuu todella nopeasti jos sitä paistaa liikaa.. joten ole tarkkana.

Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa valmiiksi annospaloiksi.


Vinkkinä. Tähän piirakkaan sopisi todella hyvin persikan palat, mango tai jokin muu makea pääsiäisen hedelmä. Tai jos jostain saisi käsiin mango tai persikka hilloa voisi sen ensiksi levittää pohjan päälle, ja sen jälkeen vasta rahkatäyte. :)

7 kommenttia:

  1. Rahkapiirakka kuuluu pääsiäiseen. Odotan jo kovasti, että itsekin pääsen sitä taas pitkän tauon jälkeen maistamaan =)

    VastaaPoista
  2. Nami, rahkapiirakka on niin makoisaa :)

    VastaaPoista
  3. Ihana ohje :) Liityin lukijaksi, kun olen täällä kyllä vieraillut, mutta en ole vain saanut aikaseksi :) Ihana blogi! Tykkään :)

    VastaaPoista
  4. Pitääpä muistaa ostaa makuun sopivaa marmeladia/hedelmiä, niin teen tällä ohjeella viikonlopukis piiraan mukaan kyläreissulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kokeileppas. Kannattaa tosiaan lisätä jotain marmeladia tai hedelmää. Hyvää se oli ilman niitäkin. Mutta äkkiä koostumus kuivui. Hedelmistä saa kuitenkin jotain kostuketta niin ei tarvi kuivaa kaakkua tarjota. :D. Itse teen seuraavalla kerralla kanssa marmeladin tai marjojen tai hedelmän kans. Ja ole varovainen tuon paiston kanssa. Ote paistoon puoli tuntia ja vähemmänkin olis saanu paistaa. :) muuten kyllä hyvää .:)

      Poista
  5. Rahkapiirakka on ollut hiiren rakkaus lapsena. Tuo mainitsemasi 'kuivuus' johtunee nykyisen rahkan hienosta koostumuksesta. Karkea rakeinen, hieman raejuustoa muistuttva koostumukseltaan on kadonnut jonnekin. Siitä tuli myös ihania pasha -pääsiäisherkkuja.

    Hyvää Pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos namihiiri kommentistasi. Joo voi olla että nykyiset rahkat ovat jo niin käsitelty ns. Yli etteivät ne enää toimi kuin pitäisi. Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...