tiistai 19. maaliskuuta 2013

Perinteinen lohikeitto


Tällä keitolla aloitan blogiini uuden kategorian eli Ruoat, alakategorioita nyt aluksi varmaan tulee vain keitot ja laatikot.

Olen jo pitemmän aikaa miettinyt, josko minäkin voisin postailla aina silloin tällöin joistakin itselle harvemmin tehtävistä ruoista. Vaikka tämä kakkublogi onkin :), niin ainakin hyväksi havaitut ohjeet jäisivät talteen. :)

Kalakeittojen ohjeita on ihan tuhansia täällä netin maailmassa, mutta jostainhan se täytyy kokeileminen aloittaa, ja valitsinkin reseptin joka löytyy Maku.fi sivustolta: http://www.maku.fi/resepti/perinteinen-lohikeitto#axzz2NyAm63yX .

6kpl Perunaa
2kpl Porkkanaa
2kpl Sipulia
8dl Vettä
½tl maustepippuria (taisin laittaa 5kpl kokonaista)
1kpl Laakerinlehteä (laitoin 2kpl)
400g Lohifilettä (laitoin runsaasti eli 800g)
2dl Ruokakermaa
1½tl suolaa
6rkl tuoretta tilliä (en laittanut)
Lisäksi lisäsin keittoon vielä vajaa 1dl maitoa.

Pese, kuori ja paloittele porkkanat, perunat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehtien kanssa lähes kypsiksi.
Poista lohifileestä ruodot ja nahka ja leikkaa reilunkokoisiksi paloiksi.
Lisää kerma, suola ja paloiteltu kala. Keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia kunnes kala on kypsää. Lisää tilli ja tarjoile halutessasi ruisleivän kanssa.


1 kommentti:

  1. Lohikeitto on kyllä hyvää!! Käytän kermana usein Valion kolmen juuston kermaa, sopii hyvin =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...