Sivut

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Jauheliharisottoa

Ihana, helppo, perus-arkiruokaa :).



Kauheasti ei hurraa huutoja muulta perheeltä kuulunut, kun kattilaan kurkistivat, mutta teinkin tätä vain itselle ;) :). Ei oo pakko syödä jos ei tahdo. Minä ainakin syön.

Jos sinä haluat samalla ruoalla herkutella tässäpä ohjetta :)

Ohjeesta tulee n. 4 hlölle

400g Naudan jauhelihaa
2 sipulia
jauhelihamaustetta oman maun mukaan
2dl riisiä
5-6dl vettä
1 lihaliemikuutio
1pss herne-maissi-paprika pakaste sekoitus

Pilko sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli-silppu ja mausta jauhelihamausteella. (muista kuitenkin, että riisin sekaan tulee lihaliemikuutio, joten älä yli mausta jauhelihaa) 

Mittaa vesi ja tipauta sekaan lihaliemikuutio. Kiehauta vesi ja lisää riisi sekä herne-maissi-paprika-pussi. Kypsennä riisiseos pienellä lämmöllä, välillä sekoitellen kunnes vesi on imeytynyt riisiin ja riisi on maistettaessa kypsää. Itse lisään ensiksi vain tuon 5dl vettä ja sitten jos siltä näyttää, että vesi on jo imeytynyt riisiin, eikä riisi ole vielä tarpeeksi kypsää, niin sen jälkeen vasta lisään tuon 1dl vettä lisää.

Riisin ei tarvitse olla ihan täysin kypsää, vaan itse tykkään että se on al dente ;). Kun riisi on sopivan kypsää lisää sekaan jauheliha ja sekoittele seosta vielä noin 5 minuuttia.


Itse nautin jauheliharisoton raejuuston, tuorekurkun ja omena viipaleiden kera.

1 kommentti:

  1. Meidän lapsetkaan ei tykkää tällaisesta perusjauheliharisotosta, jota muistan itse syöneeni lapsena ihan tyytyväisenä. Kummallisia tapauksia ;-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...