Sivut

perjantai 31. toukokuuta 2013

Lihapullat

Laitanpas näidenkin ohjeen tänne, sillä kokeilin tehdä tällaisia lihapullia ihan ekaa kertaa. Mausteena sipulikeittoainekset.


Olen aiemminkin kuullut, että jotku käyttävät sipulikeittoaineksia ja muutamassa blogissa myös törmännyt asiaan, mutta nyt asia vasta muistui mieleeni kaupassa käydessäni :).

Nämä ovat todella helppo tehdä.

Tarvitset:
400g jauhelihaa
1prk kermaviiliä
1pss sipulikeittoaineksia
½dl korppujauhoja
1 kananmuna

Sekoita keskenään kermaviili, sipulikeittoainekset, korppujauhot ja kananmuna. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele lihapulliksia ja paista 225 asteessa n.10- 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Käytän useinkin sipulikeittoaineksia maustamisessa, en vaan laita ihan näin paljoa (laitan n. ½ pss eli 25-30 g) ja laitan vastaavasti muitakin mausteita. Myös kantarellikeittoaines , herkkusienikeittoaines antavat mukavaa makusäväystä murekemassaan...tekeepä sitten lihapullia, pihvejä, kääryleitä tai mureketta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos vinkistä. Mie haluisin seuraavaksi kokeilla fetajuustolla täytettyjä lihapullia :). Mutta ehdottomasti kokeilen lisää erilaisia pussikeittoja maustamiseen. Huomasin muuten että sipulikeitoissakin on eroja, on tomaattisia, ja vähemmän tomaattisia ja pelkästään valmistajan merkki tuo jo makueroja.

      Poista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...