lauantai 1. kesäkuuta 2013

Hunnutettu päärynäkakku

Voihan nam! Olen tehnyt tätä joskus kauan aikaa sitten. Ja niinhän siinä usein käy, että ne suositut reseptitkin jäävät unholaan, eikä niitä tule tehtyä.. vaikka ne ovatkin todella maukkaita :).

 
No mutta nyt tuli sitten tämäkin vääryys korjattua ja leivottua, suosittelen todella. Lisäsin tämän molempiin kategorioihin, koska en osaa sanoa olisiko tämä leivonnainen vai mielummin jälkiruoka.. sopii molempina käytettäväksi.
 
Murotaikina:
 
200g pehmeää voita
4-5rkl sokeria
3½dl vehnäjauhoja
 
Täytteeksi :
1prk Säilykepäärynää
 
Huntu:
 
3 kananmunan valkuaista
1dl hienosokeria
 
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Valmista murotaikina. Itse mittaan ainekset kulhoon ja nypin taikinan valmiiksi. Mutta toki taikinan voi sekoittaa myös koneella.
 
Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka tai piirakkavuoka leivinpaperilla, ja kauli taikinasta ohut taikinalevy joka ylettyy reunoihinkin. Pistele taikinaa haarukalla. Lisää leivinpaperin palanen taikinan päälle ja lisää ripottele päälle esim. kuivattuja herneitä. Näin varmistat ettei taikinan reunat valu pohjalle paistuessaan.
 
Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
 
Valuta sillä välin päärynöistä liemi ja pilko päärynät todella todella pieneksi, itse ruukaan vielä haarukallakin muussata päärynöitä. Tarkoituksena on että päärynät ovat melkein hilloa.
 
Valmista marenki:
Vatkaa ensin valkuaiset vaahdoksi ja lisää hienosokeri pienissä määrin valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten.

Nosta vuoka uunista, lisää pohjan päälle ensiksi päärynät, ja nostele marenki päälimmäiseksi niin, että päärynät peittyvät. Jos haluat korkeutta ja lisää näyttävyyttä kakkuun tee marenki kaksinkertaisella ohjeella. Näin saat tehtyä marengista korkean huipun.
 
Paista kakkua uunin alimmalla tasolla vielä 15-20 minuuttia. Jäähdytä kakku täysin ennen tarjoilua :). 

Päärynät kostuttavat ihanasti kakun pohjan, jolloin se on helppo leikata, ja maku on mehevä. Päärynän tilalta voi käyttää myös esim. säilykepersikkaa.




 
Itse olin hätäinen ja leikkasin kakun vielä lämpimänä.... :) , en malttanut odottaa jäähtymistä. Hyvää oli, mutta parempaa täysin kylmänä. Lisäksi saat leikattua kakun nätimmin kunhan vain maltat odottaa.
 
Tässä kuva kakkupalasta joka on leikattu kylmästä kakusta. Sanoisinko, että melko täydellisen näköinen kakkupala. Ainakin mun mieleen :).
 

4 kommenttia:

  1. Herkulta vaikuttaa.... varmaan ohje toimii muillakin hedelmillä. Rupeaako tämän marenkipinta "itkemään" /kostumaan miten helposti säilytyksen aikana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no ei minusta ainakaan jääkaappi säilytyksessä itke. Pari kolme päivää on pysynyt hyvänä. Jos kakkua niin kauaksi aikaa säilyy. :). Näihin kyllä sopivat muutkin hedelmät. Esim. Persikka. :)teen tätä uudelleen taas tyttöjen synttäreille. On juurikin sopiva leivonnainen kesälle, sisus on raikas, eikä marenki pinta liian makea . :)

      Poista
  2. Marenkifanina tämäkin tottakai täytyy vielä testata, vaikuttaa hyvältä! Kesällä tulee tehtyäkin enemmän marenkileivonnaisia.:)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen kakku. Tuo persikka idea on varmasti todella herkullinen. Linkitän sinut. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...