Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kinkkuvoileipäkakkua

 

 Minä en ole mikään valtavan taitava vääntämään voileipäkakkuun koristuksia :D, kaikki taitavat mennä samalla kaavalla. Tärkeintä itselle on ainakin, että täytteitä ja päälikoristeita on runsaasti kuten myös, että voileipäkakku on tarpeeksi kostea. Niin ja tottakai, että kakku on hyvää :).

Täytyisi perehtyä enempikin näiden tekoon.Jotta olisin rohkeampi kokeilemaan erinaisempia täytteitä. Jossain voileipäkakun täytteessä oli käytetty maustekurkkua, joka alunperin kuulosti hyvältä, mutta kommenttiensa puolesta oli kahta kuulijakuntaa, toiset tykkäsivät ja toiset inhosivat, toisten mielestä maustekurkku pilaa koko kakun , ja toiset eivät olleet moksiskaan. Joten loppujen lopuksi päätin, että teen ihan perinteiset täytteet, jotka tiedän olevan hyviä, enkä lähde yhtäkkiä sooloilemaan ;).

Joten tässä tulee MINUN mielestäni hyvänmakuinen kinkkukakku. Tällä ohjeella tulee kakkua noin 30hlölle :)

 

Kaksi pakettia paahtoleipää
Kostutukseen laktoositonta maitojuomaa

Leikkaa ensiksi paahtoleipä viipaleista reunat pois. Asettele leivät haluamaasi muotoon tarjoilualustalle. Itse tein suorakaiteen muotoisen kakun, joten laitoin 3 viipaletta vierekkäin ja olisikohan ollut 4 riviä.
Kun olet asetellut leivät kostuta ne maidolla. Voileipäkakkua saa kostuttaa runsaalla kädellä, mikään ei ole minun mielestäni inhottavampaa syödä kuin kuiva voileipäkakku :D.

Sitten täytteet:

1 täytteenä käytin kaupan valmista italian salaattia (saarioisen laktoositonta)

2 täytteenä

2prk Laktoositonta ruohosipuli tuorejuustoa
2rkl Laktoositonta ruokakermaa
400g Palvikinkkua
2 Isoa paprikaa

1 paprika kuutioituna 2 täytteen päälle ripoteltuna

Hienonna tehosekoittimessa palvikinkku ja paprikat. Lisää seokseen tuorejuusto ja notkista täyte ruokakermalla. Mausta halutessasi mustapippurilla.. mutta mielestäni täyte ei tarvinut enempää mausteita.

 
Ensimmäiseen kerrokseen laitoin 1 prk italiansalaattia, leivät päälle ja kostutus.
Seuraavaan väliin laitoin täytteen 2. Sitten kolmanteen väliin taas täyte 1 ja neljänteen väliin täyte 2. 

 
Kun kakku oli täytetty kostutin päälileivät hyvin. Kiedoin kakun leivinpaperiin ja asetin päälle leikkuulaudan painoksi ja nostin kakun vetäytymään jääkaappiin. Kakku saa vetäytyä jääkaapissa vuorokauden yli.
 
Koristelun tein vasta tarjoilupäivänä.
 
 
Päälle levitin 2 purkkia ruohosipuli tuorejuustoa jonka notkistin ruokakermalla.
Kakun sivulla kinkkurouhetta ja päällä paprikaa, tuorekurkkua, kinkkuleikkelettä, metwurstileikkelettä, lehtisalaattia ja viinirypäleitä :).
 
Vieraat tykkäsivät, oli kuulemma hyvvää. Joten olen tyytyväinen :)


 
 

7 kommenttia:

  1. Ihanan blogin löysin :)
    ..ja sopivasti voileipäkakun ohjekkin olisi heti tässä, sillä koskaan en ole voileipäkakkua tehnyt, mutta viimeistään poikani synttäreille kokeilen :)

    Niin ja tervetuloa vastavierailulle, tosin tänään vasta aloitin uuden blogin, joten eipä sieltä vielä löydy kuin yksi teksti ;D

    http://kermakakkuja.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitoksia :) vastavierailulla käyty :)

      Poista
  2. Onpa kauniisti koristeltu. Muutenkin tosi herkullisen näköinen kakku. :)

    VastaaPoista
  3. Aika herkullisen näköstä. Heti ehotin J:lle että eiköhän opetella tekemään voileipäkakkua. Oon kuullu että on tosi iso töinen. Voin vaan kuvitella kuinka hyvää oli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sie ossaat hyvin. Harjoittelemalla oppii mimmoisesta tykkää ja muutkin kikat. Ja jos et innostu Mie mielellään teen samalla kun täytekakukki ;-) :D

      Poista
  4. komea voileipäkakku...samaa mieltä olen,kuiva voikkarikakku on kamalaa,valitettavasti sellaistakin on saatu joskus ;/ tuo onkin uutta minulle,että valmis salaattia voikkarin väliin,mielenkiintoista...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...