torstai 12. joulukuuta 2013

Routapaisti




N. 2kg Jäistä hirvenpaistia

Kääri jäinen hirvipaisti folioon.



Laita paisti uunivuoassa 100 asteiseen uuniin alimmalle tasolle.

Kun paisti on muutaman tunnin päästä hieman sulanut, aseta paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari.

Paista paistia noin 10 tuntia tai kunnes sisälämpötila 65 astetta.



Kääri paisti foliosta ja aseta se isoon kulhoon, kaada päälle kiehautettua suola-pippuri vettä.

Taisin laittaa n. 4ltr vettä ja 3.5dl suolaa ja kokonaisia pippureita vajaa kourallinen.

Anna paistin jäähtyä ja siirrä se jääkaappiin. Paisti saa maustua kylmässä vuorokauden tai jopa kaksi.



Nosta paisti liemestä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Routapaisti maistuu niin leivän päällä leikkeleenä tai päivällisenä perunan, kasvisten ja kastikkeen kera. :) Hyvää oli.

4 kommenttia:

  1. Tuo on niin hyvää! Meilläkin oli tässä syksyllä samantapaista hirvipaistia ja se oli tosi hyvää. Sitä voisi syödä aina vaan uudelleen. Tuo sinunkin paistisi oli varmasti hyvää. =)

    VastaaPoista
  2. Tulin toivottelemaan Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua!

    VastaaPoista
  3. Mukavaa ja makoisaa joulun aikaa koko perheelle.

    VastaaPoista
  4. Haaste sulle täällä: http://mirkanpontto.blogspot.fi/2014/01/haaste-mulla-meni-tahan-vissiin-kuukausi.html

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...