lauantai 15. helmikuuta 2014

Fazeriina- piirakka

Pionilaaksossa oli tehty tällaista ihanaa mokkapala tyyppistä piirakkaa :). Fazeriina-suklaa kuuluu minun lemppareihin, joten senkin vuoksi tätä oli pakko leipoa :). 


Pohja: 

6 munaa 
4dl sokeria
6 ½dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
4tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhe
1dl appelsiinimehua
250g voita sulana

Sulata voi, mittaa joukkoon appelsiinimehu. 
Sekoita kuivat aineet keskenään. 
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon kuivat aineet ja voimehu-seos muutamassa erässä vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi puukauhalla ja kaada taikina uuninpellille. 
Paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. 




Kuorrute: 

50g voita 
200g Fazeriinasuklaata (pionilaaksossa suklaata oli käytetty 100g )
6rkl appelsiinimehua (alkuperäisessä ohjeessa 3rkl)
tomusokeria
kaakaojauhetta
(strösseleitä)

Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää mehu ja sekoita joukkoon tomusokeria kunnes massa on riittävän jämäkkää. Ota muutama lusikallinen kuorrutetta koristelua varten erilleen. Sekoita kaakaojauhetta kunnes koristelumassa on kuorrutetta tummempaa. Pionilaaksossa oli koriste kuorrutus tehty niin että se jäi kuorrutteen pinnalle raidoiksi. Itse tein koriste kuorrutteesta löysempää kuin itse kuorrutteesta niin sain sen sulautumaan kuorrutteeseen. 

Levitä kuorrute jäähtyneen piirakan päälle ja koristele se tummemmalla kuorrutteella. 








10 kommenttia:

  1. Näyttää tosi hyvältä :) Tätä on tarkoitus itsekin tehdä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Nam, Fazerina kuuluu minunkin suosikkeihin :P Maukas ja uudenlainen versio mokkapaloista. Täytyypä kirjoittaa muistiin!

    VastaaPoista
  3. Minäkin olen suunnitellut tämän piirakan leipomista, Fazerina kuuluu täälläkin suosikkisuklaisiin! :)

    VastaaPoista
  4. Tätä piirakkaa pitäisi testata, Fazeriina on niin hyvää ;)

    VastaaPoista
  5. Mukava, kun testasit. Hienoja muutoksia teit ohjeeseen. Laittelin itsekin muistiin, et ensi kerralla kokeile isommalla suklaamäärällä. Tosi kauniit nuo koristelukuviot. Pinnalle tulevissa onkin se ongelma et ne särkyy tosi helposti.

    VastaaPoista
  6. Hienolta näyttää ja maistuu. Onnistui lastenkin kanssa helposti. Löhösin sohvalla ja luin ohjetta ja lapset (11 ja 12 v) tekivät. Hyvin kirjoitettu ohje! Itse nousin ainoastaan loppuhuipennukseen tekemään päällyksistä oikean paksuisia. Vähän lievempää olisi pitänyt tehdä vielä siitä tummemmasta. Nyt eivät isoimmat vahinkoplöräykset oikein uponneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no niin. mukava homma että ohjeesta on tykätty.. ja10 pistettä sekä papukaijamerkki siitä että lapset leipovat. tämä on mahtava harrastus.. ja vie äkkiä mennessään. :)

      Poista
  7. löysin tänään tämän reseptin ja kokeilinkin
    hyvin onnistui ja hyvää on namskis =)

    VastaaPoista
  8. Minkä kokoiselle pellille taikina? Tuntuu isohkolle normi 50 senttisen uunin pellille. Tämä kokoisiksi muunsin taikinat silloin, kun itselläni oli 60 senttinen uuni.

    VastaaPoista
  9. joo taikina on parhaimmillaan 60cm uunille. Itse tykkään ,että pohjasta tulee todella paksu ja näyttävä, joten pienennän silti reilusti peltiä foliolla pienemmäksi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...