Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2014

Leivotaan lehden Seepra-kakkua


4 munaa
2 ½dl hienoasokeria
2½dl maitoa
250g voita sulatettuna
1rkl vaniljasokeria
1rkl leivinjauhetta
1maustemitallinen suolaa
5dl vehnäjauhoja

Tumma taikina: 3rkl kaakaojauhetta

Vaalea taikina: 3rkl vehnäjauhoja

Koristelu tomusokeria



1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka, halkaisijaltaan n. 24 cm.

2. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää vuorotellen lämmitetty maito, sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita sileäksi nuolijalla.

4. Kaada toiseen kulhoon 5-6 dl taikinaa ja vatkaa siihen kaakaojauhe. 
Lisää vaaleaan taikinaan 3 rkl vehnäjauhoja, jotta se on yhtä sakeaa kuin kaakaotaikina.
Kaada voidellun vuoan keskelle noin ½ dl vaaleaa taikinaa.
Kaada tummaa taikinaa noin ½ dl vaalean taikinan keskelle. Silloin vaalea taikina leviää kohti vuoan reunoja.

5. Jatka kaatamalla vuoron perään vähän vaaleaa ja vähän tummaa taikinaa keskelle edellistä. Yritä lopettaa vaaleaan taikinaan.

6. Paista uunin alimmalla tasolla 45-55 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Puuteroi kakku tomusokerilla ennen tarjoilua.


Herkkujen helmiä-blogista näet hyvät vaihdekuvat kakun tekoon. :)

1 kommentti:

  1. Nätti kakku. Minä leivoin kans samaisella ohjeella kakun, vaan en ole vielä ehtinyt/jaksanut laittaa blogiin. Tänään leivoskelen raskain sydämin äidin hautajaisiin pikkuleipiä ja illemmalla muutaman tiikerikakun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...