keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

AB-kakkua


Kakku on 6 munan sokerikakkupohja. 

Kostutettu maidolla. 

Pohjan väliin sipaistu mansikkahilloa. 

Täytteinä: vaniljamousse sekä Nougat-suklaamousse.

Vaniljamousse: 

2dl vispikermaa
1ps Dr.oetker vanilja kakkumousse-jauhetta 
½prk maustamatonta tuorejuustoa

Nougat-suklaamousse

100g Nougat suklaata
120g maitosuklaata
½prk maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa

Sulata suklaat vesihauteessa. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto. 
Lisää viimeseksi suklaa. 

Kakun täyten väärinpäin pyöreään kelmutettuun kulhoon. Ja annoin hyytyä seuraavaan päivään. 

Kakku on päällystetty marsipaanilla. Marsipaanin ja kakun väliin on sipaistu sokeri-kermakreemiä. 

125g voita
1rkl Vaniljasokeria 
4dl tomusokeria
1rkl vettä
1dl vaahdotettua vispikermaa

Vatkaa voi vaahdoksi. Lisää sokerit ja vaahdota lisää. Lisää vesi ja vaahdotettu vispikerma. Levitä kuorrutetta ohuelti kakun päälle, jonka jälkeen kakku kannattaa nostaa jääkaappiin marsipaanin kaulimisen ajaksi. 

Kakun päällystämiseen meni noin 600g marsipaania. Silmät ovat sokerimassaa. Marsipaani värjätty elintarvikeväreillä. 



Osallistun tällä kakulla Facebookissa käytävään kakkukilpailuun. Jossa palkintona on kitchenaid. Kiitän jo valmiiksi jos käyt jättämässä äänesi kakulleni :)
Tässä linkki kyseiseen kisaan:



2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...