sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Vaniljaruudut





Baking my dream cakes blogissa eli täällä. Oli ohje mintturuuduille. :) Herkullista ja kaunista sanon minä :). Täytyihän minunkin sitten niitä kokeilla leipoa :). Mintun vain vaihdoin vaniljaksi. :) muuten tein alkuperäisen reseptin mukaan :). Alkujaan tämä resepti taitaa löytyä Kinuskikissan kirjasta :). Mutta käykääpähän Baking my dream cakes- blogissa. Lukeutuu minun henkilökohtaisiin suosikkeihini :) . 

Pohja:
200 g voita tai margariinia
100 g tummaa suklaata
4 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

Vaniljatäyte:
150 g voita
5 dl tomusokeria

3 tl vanilja-aromia

Maitosuklaakuorrute:
175 g suolatonta!! voita tai margariinia
200 g maitosuklaata

Koristelu:
40 g valkosuklaata


Sulata ja jäähdytä voi. Rouhi suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi jauhoseosta munavaahtoon vuorotellen voisulan kanssa nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle 30x30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Sulata vaniljatäytteen voi kattilassa. Lisää tomusokeri. Mausta vanilja-aromilla. Sekoittele täytettä kylmässä vesihauteessa, kunnes rasva jähmettyy ja täyte on tahnamaista. Levitä pohjan päälle. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.

Mittaa kattilaan kuorrutteen voi ja paloittele joukkoon maitosuklaa. Lämmitä varoen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä sen aikaa, kun sulatat valkosuklaan.

Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa pieni tylla (1 mm) tai käytä kulmasta auki leikattua pakastuspussia.

Kaada maitosuklaakuorrute täytteen päälle. Maitosuklaakuorrute on todella juoksevaa joten pohja kannattaa siirtää ensiksi reunalliselle uuninpellille, jottei kuorrute valu pöytiä pitkin :). 

Pursota samantien valkosuklaalla tiheitä raitoja kuorrutteen pinnalle. Ota veitsi ja vedä kevyesti sen kärjellä raitojen poikki edestakaisin. Heiluttele leivonnaista hieman peltiä ravistaen, jotta pinta tasoittuu. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa leivoksiksi. Näiden pakastaminenkin onnistuu hienosti.



9 kommenttia:

  1. Nam, onpa herkullisen näköisiä! Ihanan paljon tuota täytettä!! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota vanilja täytettä voisi käyttää jossain muussakin leivonnaisessa. :) oli maukasta

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselle! =) Tuota on kyllä ihan pakko joskus kokeilla. En voi vastustaa kiusausta. =D

    VastaaPoista
  3. Herkulliselta kuullostaa! Minttua mintun ystäville ja vaniljaa vaniljan ystäville :D Minä valitsisin tämän vaniljan <3

    VastaaPoista
  4. Voi mitä täältä löytyikään :) pitää kyllä kokeilla tätä vaniljaversiotakin! Kiitos Juhlatar ja lukeudut ehdottomasti myös minun suosikkeihini ♥

    VastaaPoista
  5. Oi, kun näyttää herkulliselle nämä! Eksyin blogiisi itseasiassa vanhassa blogissasi olleen suklaakiisselin kautta (ohjeesi taisi olla v. 2008..) :D Suklaakiisseli oli kiistatta paras, mitä olen tähän mennessä kokeillut :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...