tiistai 8. huhtikuuta 2014

Uutuus kirjoja

Nämä kirjat sain postissa Gummeruksen tarjoamana :). 


Toinen kirjoista on SOPAT! -kirja, ja tässä parempaa tietoa kirjasta kuvineen :) 


Soppamestari Marc Aulénin ruokafilosofiassa loistaa yksinkertaisuus, raaka-aineiden kunnioitus ja nopea toteutus.

Parasta on, että hyvä ruoka ei ole rahasta kiinni, sillä kirjassa käytetyistä edullisista raaka-aineista saa oikeilla mausteilla, tekotavalla ja mielikuvituksella loihdittua todellisia makunautintoja.

Kirjan alkupuolelta löydät keitonteon perusohjeet ja parhaat vinkit, 30 keittoreseptiä sekä ihanat lisukeohjeet

Kirjan loppuosassa on kolmentoista julkisuudesta tuttua ihmistä, jotka avaavat suhdettaan Marciin ja ruokaan. Jokainen heistä jakaa kirjan sivuilla myös suosikkikeittoreseptinsä. Mikko von Hertzenin kookos-porkkanakeitto vie itämaille. Tarja Cronbergin kaalikeitossa tuoksuu fenkoli. Petri Sarvamaan kanttarellikeittoon lorahtaa konjakkia. Liian monta kokkia? – Ei tässä kirjassa.

Ihana kuvitus, helposti lähestyttävät ohjeet :). Miehen otteella tehty kirja täynnä hyviä vinkkejä ja ihania keitto-ohjeita :)

Mukava moderni kirja :) ei turhia kikkailuja. Tykkäsin kovasti. Arvosanaksi annan 8+
Reseptien Aarteet


Minun henkilökohtainen suosikkini näistä kahdesta. Itseasiassa minulla oli tarkoitus leipoa tähän samaan postaukseen jokin näistä iiiihanista leivonnaisista, mutta teloin polveni sunnuntaina ja leppuuttelen sitä nyt kun kävelykin on sauvojen varassa. Mutta tämä kirja tulee löytämään tiensä minun keittiöstäni suosikkikirjojen joukossa :). 


Internetin googlehaulla löysin kyseisestä kirjasta hyvän arvostelun joten lainaan sen tähän : 


http://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512094790/reseptien-aarteet/


"Äidit ovat kautta aikojen välittäneet parhaat reseptinsä perimätietona tyttärilleen. ”Sain ensikosketuksen ruoanlaiton iloon äidinperintönä. Keittokirjat kuuluivat iltalukemiston vakio-ohjelmistoon, ja yhdessä ja erikseen ohjeita kokeiltiin, mukailtiin, verrattiin ja sovellettiin”, kertoo Verna Kaunisto-Feodorow. ”Kävin myös Aune-mummoni luona oppimassa milloin pannukakun, milloin karjalanpiirakoiden saloja.”
Reseptien aarteet on oodi suomalaisille äideille, mummoille ja isomummoille, mutta myös tyttärille, pojille, isille ja isoisille. Kirja on tarina eletystä elämästä sekä elämään jääneistä ohjeista neljän sukupolven ajalta. Kirjasta löytyvät reseptit niin isoisoäiti Ellenin paistettuihin silakkapihveihin, Aune-mummon legendaariseen pannukakkuun, Elli-mamman lihapulliin, Pasi-isän laivurinpihviin kuin Vernan omaan mustikkakeikauskakkuunkin. Kirjan ohjeet sopivat arkeen ja juhlaan – Reseptien aarteet on nykyaikaista kotiruokaa "

Kirjassa on upeat kuvat, ja reseptit ovat toinen toistaan kiehtovampia ja mielenkiintoisempia. :) Tätä selaillessa tulee olo, että haluttaisi laittaa pitsiessu päälle ja sujahtaa keittiöön loihtimaan mummojen ja äitien ja isoäitien perinnereseptejä. Vei kyllä sydämeni. :) Arvosana 10+

2 kommenttia:

  1. Arvoisa Juhlatar. Linkitin kirjailijan herkistävän arviosi Reseptien Aarteiden omille blogisivuille. Y.t. V K-F

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :). Kiitos kommentistasi. Ja uskomattoman ihanasta kirjasta :). Siinä kyllä näkyvät suvun naisten rakkaus ruoanlaittoon ja leivontaan. Tällaiselle sukuperinteitä ja vanhoja reseptejä kunnioittavalle täydellinen kirjavalinta.

      Poista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...