torstai 1. toukokuuta 2014

Itse tehty Kebab :)

Meillä ei nyt kukaan varmaan oo mikään suuri kebabin ystävä, mutta olen nyt yrittänyt laajentaa hieman ruoanlaitossa makumaailmaa sekä kokeilla myös välillä tehdä muutakin ruokaa kuin perusmättöjä.  :) 



No mutta kuitenkin sivuja selaillessani löysin kebab ohjeen, jota sitten lähdin kokeilemaan. :) . Tein kebabin samalla ohjeella kuin Tanjan keittokomerossa täällä: http://tanja88.vuodatus.net/lue/2008/10/itse-tehty-kebab

Ohje:

800g jauhelihaa
reilu 1rkl aromisuolaa
1tl pippuria
1tl valkosipulijauhetta
2tl paprikamaustetta
0.5tl chilijauhetta
Öljyä

(Jos käytät lihana nauta-sikajauhelihaa ei öljyä tarvitse lisätä. :))


Jauha jauheliha kiinteäksi tahnaksi blenderissä tai sauvasekottimella pienissä erissä. Sekoita mausteet tilkkaan öljyä ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausteet kannattaa sekoittaa käsin, että menee varmasti hyvin sekaisin. Mausteiden määrä voi kuullostaa paljolta mutta onhan tuota lihaakin jonkin verran.
Muotoile lihasta pötkö, lihan tulee olla käsivarren paksuinen ja tiivis pyörylä. Varmista ettei lihan sisälle jää kauheasti ilmakuplia ja kääri kaksinkertaisen folion sisään. Pistele reikiä pakettiin. Paista 100 asteisessa uunissa ritilän päällä (ritilän alle laita pelti mihin rasva tippuu) ja uunissa tuon kokoisen mötikän pitää olla n. 3.5-4h. Kun otat lihan uunista pois anna sen levätä noin puoli tuntia ensin huoneenlämmössä. sen jälkeen nosta kebab jääkaappiin jotta liha jäähtyy. Leikkaa jäähtynyt liha ohuiksi suikaleiksi, esimerkiksi juustohöylällä. Levitä suikaleet uuninpellille paista 225 asteessa suikaleita n. 10 minuuttia. 


Meillä itse kukanenkin herkutteli kebabin omilla lisukkeillaan. Mie en voi mitään maustekastikkeita syyä, joten söin ilman kastiketta :) hyvää oli. Teemme toistekkin. 


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...