sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Allin omena-rahkapiirakka



Ihanan helppo piirakka jonka pohjakin valmistuu ihan käsin sekoittamalla.  Omenan tilalta voit laittaa vaikka marjoja tai hedelmiä.  Ohjeesta tulee uuninpellillinen. Puolittamalla ohjeen riittää aineet piirakkavuoalliseen.

Pohja:

200 g voita tai margariinia
2 muna
2 dl maitoa
2 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
6dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiviin aineisiin voi, maito ja kananmunat. Sekoita aineet nopeasti sekaisin ettei 
taikinaan synny sitkoa. Painele taikina leivinpaperin päälle uuninpellille jauhotetuin käsin. 

Täyte: 
2 prk vaniljarahkaa (tai rahkaa ja vaniljasokeria)
2 dl maitoa
4 munaa
1 dl fariinisokeria 
4tl vaniljasokeria
3 isoa omenaa kuorittuna ja lohkottuna

Pinnalle kanelia ja sokeria

Asettele lohkotut omenapalat pohjataikinan päälle. 

Valmista täyte: Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte omenalohkojen päälle. 

Ripottele päälimmäiseksi kanelia ja sokeria haluamasi määrä. 

Paista 40-50 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Oi, kun näyttää hyvältä! Taidankin napata ohjeen mukaani, kun juuri mietin, mitä herkkua leipoisin juhannukseksi anopin luokse. Taidan vaan vaihtaa omenat marjoihin, niin saa samalla tyhjennettyä pakastinta :)

    VastaaPoista
  2. Vaan onpas herkullislta vaikuttava ohje, mulle uusi ohje. Vien sen mukanani testaamista varten. Kiitos.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...