lauantai 28. kesäkuuta 2014

Appelsiini-suklaapalat



4 kananmunaa
3 dl sokeria
200g voisulaa
5dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 dl appelsiinimehua
2 tl vaniljasokeria
5 rkl kaakaojauhetta

kuorrute:
vajaa 1 paketti tomusokeria
100g Fazerin sinistä maitosuklaata
50g pehmeää voita
4 rkl kaakaojauhetta
1,5dl appelsiinimehua

Vaahdota munat ja sokeri.
Sulata voi. Lisää munasokerivaahtoon siivilöidyt kuivat aineet, voisula sekä appelsiinimehu vuorotellen. Sekoita nuolijalla varovasti nostellen.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
Anna pohjan jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kun pohja on jäähtynyt tee kuorrute.

Sulata suklaa.

Vatkaa pehmeään voihin yli puolet tomusokerista ja kaakaojauhe. Vatkaa kunnes kuorrute on vaaleaa ja vaahtomaista. Lisää voivaahdon sekaan appelsiinimehu ja sula suklaa kokoajan vatkaten. Lisää loput tomusokerit pienissä erissä vatkaamalla ettei kuorrutteesta tule kuitenkaan liian paksua(ei mene koko pakettia tomusokeria.) Kuorrutteen on tarkoitus olla jämäkkää mutta hyvin levittyvää, vaahtomaista.
Levitä kuorrute veitsellä tai paletilla tasaisesti pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Itse koristelin nomparelleilla sekä mansikkasuklaa-napeilla.
Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa. Parhaimmillaan seuraavana päivänä. 

2 kommenttia:

  1. Namskis...vaikutavatpa ihanilta, joten kokeiluun menee pikinmiten....nyt kun kesän aikana on vierailijoita, saan minäkin makeaa leipoa. muutoin menekki on niin vähäistä.... nyyh.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä Mimmin kanssa, erittäin herkullisen näköinen ohje joka varmasti menee kokeiluun!
    P.S. Ihanan paljon tuota täytettä palojen päällä, nam! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...