Sivut

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Raparperi-juustokakkua vaniljasydämellä

Raparperi-juustokakkua vaniljasydämellä. 



Idea kakun toteuttamiseen lähti Kirsin keittiön Mansikka-raparperijuustokakusta... halusin lähteä kehittämään reseptiä uuteen suuntaan . Ihan ensiksi kannattaa valmistaa raparperihilloke.

Raparperihilloon tarvitset:

500 g raparperia
1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa

Paloittele raparperit. Pane kattilaan palat, vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet. Jäähdytä hillo. Poista hillosta vaniljatanko.

Pohja:
200g Kaurakeksiä
60g voita

Murskaa keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita voisula keksinmurusten joukkoon. Painele muruvoiseos irtopohjavuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.

Valmista ensiksi vaniljatäyte.

200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2prk maitorahkaa
tomusokeria
vaniljakreemijauhetta
vettä
1prk Flora vispiä
4 liivatelehteä
tilkka vettä.

Valmista ensiksi vaniljakreemijauheesta ja vedestä paksu vaniljakreemi/kiisseli pussin ohjeen mukaan. Itse käytin milletti jauhetta.

Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.

Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Lisää sekaan tuorejuusto, maitorahka, ja valmis vaniljakreemi. Sekoita sekaisin. Mausta tarvittaessa tomusokerilla.
Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkassa vettä ja kaada vanilja-täytteeseen ohuena norona koko ajan sekoittaen. Nosta täyte jääkaappiin hyytymään.

Seuraavaksi valmista raparperitäyte:

200g maustamatonta tuorejuustoa
250g maitorahkaa
2dl raparperihilloa
3/4 dl sokeria
4 liivatelehteä
0,5dl kiehuvaa vettä
1,25dl flora vispiä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Yhdistä tuorejuusto, rahka, hillo ja sokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne kuumaan veteen. Sekoita vispaten tuorejuusto seokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää käännellen tuorejuustoseokseen.

Kaada vähän raparperitäytettä vuoan pohjalle.Seuraavaksi lusikoi jo hieman hyytyny vaniljatäyte vuoan keskelle. Kaada loppu raparperitäyte niin että se valuu reunoille sekä vaniljatäytteen päälle. Näin saat kakkuun vaniljasydämen. Voit myös halutessasi laittaan täytteet päällekkäin jolloin vaniljatäytettä ei tarvitse hyydyttää jääkaapissa ennen vuokaan laittamista. Raparperitäyte vain on juoksevampaa joten se kannattaa laittaa kakkuvuokaan päälimmäiseksi. 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...