sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kinkku-Metwurstipiirakka




Tämän herkullisen ja helpon kinkkumetwursti-piirakan tein Valion sipulisen poropiirakan ohjeella, hieman vain täytettä muuntaen. 

3dl sämpyläjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
3/4dl juoksevaa margariinia
3/4dl maitoa

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

muutama sipuli (oman maun mukaan) itse käytin purjon
1 paprika
1rkl juoksevaa margariinia
n.100g lihaa
Pari tl vehnäjauhoja
1prk (200g) kermaviiliä
2 kananmunaa
½tl suolaa

Hienonna sipulit ja paprika ja kuullota niitä paistinpannussa rasvassa kunnes ne pehmenevät, älä kuitenkaan ruskista. Hienonna liha pieneksi muruksi (tai käytä valmista murua) ja lisää ne sipulin ja paprikan joukkoon. Ripottele sipulin paprikan ja lihan päälle vehnäjauho ja sekoittele samalla. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä hetken. Lisää täyte pohjan päälle.
Sekoita kermaviili, kananmuna ja suola sekaisin ja kaada päälimmäiseksi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes piirakka on valmis.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...