lauantai 20. syyskuuta 2014

Mustikkajäätelöä






Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä jädeä glukoosisiirapista.  Ihan kiva ja näppärä aine. Jäähdytys vatkaamiset kannattaa tehdä huolella.  

Tässäpä ohjetta. Käytin tuoreita mustikoita.

4 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 ½ dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl Glukoosisiirappia

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.

Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia.

Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. Pyöritä palloiksi ja nauti!

1 kommentti:

  1. oioi,nam...juuri tein pitkästä aikaa jätskiä,tätäkin voisin kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...