Sivut

tiistai 16. syyskuuta 2014

Vaniljainen mustikkapiirakka





Tällainen mustikkaohje kokeilun alla. Ensi kerralla käytän eri ohjetta pohjaan. Vaniljatäyte tässä oli hyvä. Pohjakin makoisa mutta tykkään enempi että pohja on paksumpi ja mehevämpi.  

Tämän ohjeen hiominen on siis kesken. Mutta jos joku innostuu tällä ohkasemmalla pohjalla kokeilemaan niin ohjetta tulee tässä. 
On siis vallan mainio näinkin. 

Aloita piirakan teko vaniljakiisselin teolla.

Tarvitset vaniljakiisseliin
2 keltuaista
2 kananmunaa
1dl sokeria
4 rkl maizena maissitärkkelystä
4dl kevyt maito
2dl vispikerma
2tl Vaniljasokeria

Vatkaa keltuaiset ja kananmunat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Lisää maissitärkkelys ja vatkaa vielä hetki. Kuumenna kasarissa maito ja kerma . Lisää lämmin maitoseos kokoajan sekoittaen sokerimunavaahtoon. Kuumenna seosta kunnes se sakenee kiisseliksi. Lisää viimeiseksi vaniljasokeri.

Valmista seuraavaksi pohja. Pohjaan tarvitset 250g pehmeää voita
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
4rkl sokeria
Kananmunan valkuaista

Nypi voi jauhot ja sokeri taikinaksi. Lisää hieman valkuaista taikinan joukkoon jotta saat taikinasta helpommin käsiteltävän.

Kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellin kokoiseksi. Lisää taikinan päälle vaniljakiisseli ja jäiset mustikat. Mustikoihin sekoitin hieman sokeria ja perunajauhoa.

Mustikat voit periaatteessa laittaa ennen tai jälkeen vaniljakiisselin.

Paista 200 asteessa noin 40-50minuuttia. Uunista otettaessa piirakan täyte saattaa vaikuttaa valuvalta mutta jäähtyessään kiinteytyy.

Anna mustikkapiirakka jäähtyy kokonaan ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...