maanantai 24. marraskuuta 2014

Jouluiset kookosmakeiset



Pääsin Blogiringin kautta mukaan Suomen sokerin (Dansukkerin) Glukoosisiirappi kampanjaan. Ja tehtävänäni oli keksiä jouluinen makeinen, johon Dansukkerin Glukoosisiirappia voisi käyttää :). 

Lähdin kehittelemään ideaa pitkälti siltä pohjalta, mitkä ovat makeisista eniten minun mieleeni. :) Aluksi ajattelin käyttää siirappia kotitekoisiin Daim-makeisiin, mutta jotenkin kookos-suklaa yhdistelmä vei nyt voiton :). 

ARVONTA AIKA ON PÄÄTTYNYT!!! Kiitokset kaikille osallistujille. :) 


Ensiksi hieman taustatietoa tästä glukoosisiirapista, jota olen muuten aiemmin käyttänyt tehdessäni jäätelöä :). 



"Glukoosisiirappi sopii myös makeisten, kuten toffeen, fudgen, vaahtokarkkien ja kovien karamellien valmistamiseen, sekä leivontaan ja ruoanlaittoon.
Glukoosisiirappi estää suurten jääkiteiden muodostumista jäädytetyissä jälkiruoissa. Tämän ansiosta jäätelöön ja sorbettiin saadaan oikeanlainen hileetön suutuntuma ja pehmeä, suussa sulava rakenne. Kotitekoisissa makeisissa glukoosisiirappi säätelee tavallisen sokerin kiteytymistä, jolloin syntyy toffeelle ja fudgelle luonteenomainen koostumus. Kastikkeisiin ja marinadeihin glukoosisiirappi antaa ryhtiä ja rakennetta."

Näiden taustatietojen mukaan, tiesin jo etukäteen, että Glukoosisiirappi olisi omiaan juuri tällaisessa reseptissä, jossa sisuksen tulee jäädä pehmeäksi :) . 

Mutta sitten itse reseptiin. 





Ohje on helppo, mutta näiden tekemiseen tulee varata paljon aikaa :). 

50g voita 
½dl Dansukkerin Glugoosisiirappia 
½dl Dansukkerin Hienoasokeria 
2dl vispikermaa
200g kookoshiutaleita 

Kuorrutus: 
200g maitosuklaata 
25g kookosrasvaa



Mittaa voi, Dansukkerin Glukoosisiirappi, Dansukkerin hienosokeri ja vispikerma paksupohjaiseen kattilaan tai paistinpannulle ja sekoita aineet puukauhalla keskenään. Lämmitä seos kiehuvaksi ja kiehuta seosta viisi minuuttia , ja lisää sen jälkeen kookoshiutaleet. 




Levitä täyte voipaperin päälle 20*15cm kokoiseksi levyksi ja vie jääkaappiin.Täyte saa jäähtyä jääkaapissa noin 2½h, mielellään yön yli. Mulla oli täyte uunivuoassa, voipaperin päällä, sillä tavoin sain täytteestä oikean kokoisen. Täyte kyllä pysyy koossa ilman vuokaakin, mutta näin sain nopeasti paineltua täytteestä sopivan paksuisen ja tarpeeksi tasareunaisen. 


Sulata suklaa ja kookosrasva vesihauteessa. Leikkaa täyte neliskanttisiksi paloiksi. Itse sain leikattua 30 palaa. Kasta kookospalat suklaassa ja nosta ne voipaperin päälle, voit halutessasi nostaa suklaassa kastetut palat vähäksi aikaa jääkaappiin, ja kastaa ne uudelleen. Näin saat tasaisemman pinnan. Minä kastoin nämä kahdesti suklaassa. 


Suomen sokerin sivut löydät alla olevasta linkistä:

 http://www.dansukker.fi/

Lisäksi Dansukkerin löydät pinterest kuvapalvelusta seuraavasta linkistä: http://www.pinterest.com/dansukkersuomi/

Lisää ihania glukoosisiirappi makeisreseptejä löydät alla olevan linkin alta :) 



"YHTEISTYÖSSÄ SUOMEN SOKERI"


25 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä! Meillä tehtiin ennen jouluisin lakkakaramelleja ja ne oli kyllä aika herkkuja.

    -Alisa-a

    VastaaPoista
  2. Nyt jouluksi teen itse lakritsia, olen löytänyt hyvän ohjeen ja saa pehmoista herkullista lakua. :) Ajattelin laittaa pieniin pusseihin, ja antaa joulutervehdyksenä tutuille ja ystäville. Mukavaa joulun odotusta :) lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Nam! Boynty patukat ovat lemppareitani ja nämä varmasti jokseenkin muistuttavat niitä :)

    VastaaPoista
  4. Suklaa monessa muodossa on suosikkini.
    mussaka(at)luukku.com

    VastaaPoista
  5. Voi mitä herkkuja, nams! Tuo glokoosisiirappi on kyllä oiva tuote!
    Mun lemppari makeisia ovat lähes tulkoon kaikki suklaat ;)
    Herkullista joulun odotusta :)

    VastaaPoista
  6. Snikkers patukat on menevää.t.anneli

    VastaaPoista
  7. Vihreät kuulat
    T. Jade

    VastaaPoista
  8. Tryffelit lemppareita, vaikka kaikenlainen suklaa herkkua

    VastaaPoista
  9. Fudge on minun lemppari, mutta siskolle näitä pitää tehdä jouluksi!

    VastaaPoista
  10. Ehdottomasti Fazerin suomisuklaa-konvehtit. :)
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Suklaa on takuu varmasti hyvää, erityisesti se perinteinen Budapest-konvehti.

    VastaaPoista
  12. Lempparini on suklaa ja vihreät kuulat =). Mukaan kivaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Lemppariherkkuni jouluna on ehdottomasti Wiener Nougat! :)

    merja06@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Eri tavoin maustettu fudge :)
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  15. Herkullisen näköisiä makeisia olet tehnyt. Glukoosisiirappia käytän itsekkin aika paljon nykysellään. Karkkeja tulee erittäin vähän nykysellään syötyä...ennen kyllä maistui. Kotitekoisista riisisuklaa ja kaupan karkeista wiener nougat ja geishat.

    VastaaPoista
  16. Ihania ohjeita, näistä ihan varmasti lähtee jokin kokeiluun. Joulu ei ole joulu ilman vihreitä kuulia (jännää muuten, etteivät maistu mitenkään ihmeellisille koskaan muulloin..)
    Mukana arvonnassa.
    teija(dot)lento(at)elisanet(dot)fi

    VastaaPoista
  17. Oi nam näyttää herkulta!
    Mun lemppari herkku jouluna taitaa olla piparit ;) ja etenkin se taikina! Mutta myös ne suklaakonvehdit... nam.<3
    s-posti: johanna--r(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Lempparini on Fazerin joulusuklaa ja raakasuklaa, olen innostunut tekemään raakasuklaata viimeaikoina.
    mariah-79(at)suomi24.fi

    VastaaPoista
  19. Lemppariherkkuni jouluna on ehdottomasti Wiener Nougat!
    lena_girl84@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Kukahan mahtoi voittaa tuotepalkinnon, en löytänyt tietoa sivustolta..?

    VastaaPoista
  21. hei anonyymi. voittaja on kommentti 8. Valitettavasti jouduin arpomaan voittajan kahdesti sillä ensimmäiseen voittajaan ei saatu millään yhteyttä.. joten jotta kuitenkin palkinto saadaan matkaan annoin koneen arpoa palkinnon uudelleen. :)

    VastaaPoista
  22. Kiitos vastauksesta! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...