keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Tuulomantorttua

uunipellillinen, n. 30 neliötä

2 kananmunaa
2 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1½ dl voisulaa

Kuorrutus:
½ dl kuumaa vahvaa kahvia
½ dl kuumaa voisulaa
4 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Pinnalle:
kookoshiutaleita tai mantelilastuja

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos vuorotellen maidon ja sulan jäähtyneen rasvan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille voidellun leivinpaperin päälle, levitä tasaiseksi. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Sekoita täytteen aineet tasaiseksi ja levitä lämpimälle torttupohjalle kuorrutteeksi, ripottele pinnalle heti kookoshiutaleita tai mantelilastuja.

Leikkaa jäähtyneenä n. 6 x 6 cm neliöiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kostuta se välillä kuumassa vedessä.

4 kommenttia:

  1. Tämä ohje on otettava talteen! Äitini teki tuulomantorttua, kun olin pikkutyttö :)

    VastaaPoista
  2. tämä on kyllä hyvää!!! :) mie muistan lapsuudesta kun äidin siskon luona vieraillessa oli tätä aina :)

    VastaaPoista
  3. Tätä on leivottu eräskin pellillinen aikoinaan ja nimenomaan kookoshiutaleita päälle ja nimenomaan vaalea pohja ja tumma päällys. Välillä tuntuu, että kaiken sortin suklaisia piirakoita nimitetään tuuloman tortuksi. Pitääpä vertailla ohjeet, olisko meillä prikulleen samanlainen ohje käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut mimmi. Mie oon monesti kuullut mokkapaloja kutsuttavan näiden nimellä. Ainoa oikea tuulomantorttu on tämän näköinen minun mielestäni. :D.

      Poista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...