Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Keksit purkissa :) / Suklaahippu-keksit

Ehkä maailman parhaimmat suklaahippu-keksit.




Vietiin tyttöjen opettajille joululahjaksi purnukat, jotka sisälsivät keksitaikinan aineksia.  
Tässä ohje itse kekseihin.  Tein nimittäin koeversion, koska en ollut aiemmin tuota muscovado-sokeria kokeillut.  Suklaana käytin Dr.oetkerin uutuus suklaita.

5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl ruokosokeria
1 dl muscovado-sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl suklaata rouheena, hippuina tai karkkeina

175 g voita
2 isoa kananmunaa

Noin 1 l purkki

Mittaa kuivat ainekset isolla suuaukolla varustettuun lasipurkkiin listan mukaisesti. Painele tiiviisti purkkiin joka kerroksen jälkeen. Koristele purkki haluamallasi tavalla esimerkiksi kankaalla ja narulla. Laita purkin kylkeen kortti tai etiketti:

"Vatkaa 175 g huoneenlämpöistä voita notkeaksi. Lisää 2 kananmunaa hyvin vatkaten joukkoon. Lisää lopuksi koko purkin sisältö ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele palloiksi ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä."









1 kommentti:

  1. Mitenkä jos vaikka näistä haluaa gluteenittoman version, niin korvaanko vaan yksinkertasesti jauhot gluteenittomilla, vai pitääkö niitä laittaa enemmän tms? Vai tuleeko siitä sitten yhtään mitään? :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...