Sivut

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Brita-kakkua




POHJA
125g margariinia
1½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
3 keltuaista
1½ dl maitoa
2¼ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta

MARENKI
3 valkuaista
2¼ dl sokeria

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää margariini-sokeriseokseen vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina uunipellille.

Vaahdota marengin aineet kovaksi vaahdoksi ja levita pohjan päälle. Tee lusikalla aaltoja. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20min.

Valmista täyte :

500g mansikoita (käytin pakastemansikoita)
3dl vispikermaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
tomusokeria
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Sulata pakaste mansikat. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vaahdota kerma ja nostele kerman joukkoon maustamaton tuorejuusto ja mansikat. Mausta tomusokerilla.
Sulata liivatelehdet tilkassa vettä ja kaada liivatteet ohuena norona täytteen sekaan kokoajan sekoittaen.

Anna täyte hyytyy hieman kulhossa.

Leikkaa jäähtynyt pohja puoleksi, levitä täyte toisen puolen päälle ja nosta toinen puoli päälimmäiseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...