tiistai 5. toukokuuta 2015

Simakakkua



Pienillä muutoksilla toteutettu) 

Ohje : http://herkkuhovi.blogspot.fi/2015/04/sima-juustokakku.html?m=1

Simakakkua

26cm halk. irtopohjavuokaan tehty

Pohja
200g Digestiveä
50g voisulaa
1 tl kardemummaa

Voitele irtopohjavuoka ja leikkaa pohjalle pyöreä pala leivinpaperia.
Murskaa keksit. Lisää voisula ja kardemumma ja painele vuoan pohjalle.

Sitruunatäyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
3 sitruunaa tai kaupan valmista sitruunamehua
2 dl kreikkalaista jogurttia
4 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
10 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää sokerit sekä jogurtti.

Purista sitruunoista mehu ja kuumenna se kattilassa. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata ne kuumaan sitruunanmehuun. Kaada ohuena nauhana tuorejuustoseokseen.
Vaahdota kerma vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja hölskytä kakkua hieman niin että täyte on varmasti joka reunalla tasaisesti ja laita jääkaappiin hyytymään n. 2-4 tunniksi. (kunnes pinta tuntuu kiinteältä)

Simakiille
4 dl simaa
4 liivatelehteä
Lisäksi rusinoita koristeluun

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna sima kattilassa, ja lisää pehmenneet liivatelehdet. Kun seos on jäähtynyt, lusikoi ruokalusikka kerrallaan seosta kakun päälle. Lisää ensin ohut kerros, ja sitten varoen loput.

Anna hyytyä jääkaapissa ja koristele rusinoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...