tiistai 14. heinäkuuta 2015

Valion Suklainen appelsiinimoussekakku






POHJA:
50 g voita
175 g kaurakeksiä
SUKLAATÄYTE:
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
3/4 dl sokeria
APPELSIINIRAHKATÄYTE:
4 liivatelehteä
2dl kuohukermaa
2prk(à 200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle murskasin fazerin popcorn-suklaalevyn
Lisää sulatettu voi keksimuruihin.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.
SUKLAATÄYTE:
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula.
Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesi tilkkaan.
Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto.
Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.
APPELSIINIRAHKATÄYTE:
Laita liivatelehdet kylmään veteen.
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.
Yhdistä rahka ja sokeri.
Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja ripottele suklaamuru kakun pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...