maanantai 31. elokuuta 2015

Leipäjuusto-lakkakakku

Taikinaterapiaa blogista bongattu ohje.
Kakku oli hyvää, mutta ensikerralla varmaan teen sellaisen lisäyksen, että laitan täytteen ja pohjan väliin kerroksen lakkahilloa/hyydykettä jotta lakka maistuisi vieläkin terävämmin. :)
Paseerasin hillat ennen täytteeseen laittoa, jotta sain täytteestä tasaisen ja kivettömän. Kiva kokeilemisen arvoinen kakku :)
Pohja: leipäjuustokiekko
Täyte: 200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl lakkahilloa
0,5 dl tomusokeria (voi jättää poiskin, jos hillo on kovin makeaa)
vajaa tl lakka-aromia tai 2 rkl lakkalikööriä (voi jättää myös halutessaan pois)
2,5 dl vaahtoutuvaa kermaa/ vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
4 liivatelehteä
Pinnalle hilloja (lakkoja), kermavaahtoa ja leipäjuustopaloja
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin ja laita leipäjuustokiekko vuoan pohjalle.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella toisessa kulhossa ja lisää sen joukkoon lakkahillo ja tomusokeri ja mausta halutessasi lakka-aromilla tai liköörillä.
Kuumenna pieni vesitilkka kiehuvaksi ja liuota siihen kylmässä vedessä liotetut, kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuusto-lakkaseokseen koko ajan hyvin sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto ja sekoita täyte tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan juuston päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia, tai vaikka yön yli. Pyöräytä veitsellä tai paletilla kakun reunat irti vuoasta ennen reunan irrottamista. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele mielesi mukaan esim. kokonaisilla hilloilla, kermavaahdolla ja juuston kanttipaloilla.

1 kommentti:

  1. Onpas mielenkiintoinen ohje, muistan itsekin tämän jostain blogista joskus bonganneeni. Olin unohtanut kokonaan. Menee testiin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...