Sivut

perjantai 5. helmikuuta 2016

Koristeltu kääretorttu





 Pohjana raitakääretorttu. 

Ohje: 

4 kananmunaa
1,5dl sokeria
0.8dl perunajauhoja
0.8dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

ruskeaan taikinaan 3tl kaakaojauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet keskenään (paitsi kaakaojauhe) ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti sekaisin. Jaa taikina kahteen eri taikinakulhoon. Lisää toiseen taikinaan kaakaojauhe ja sekoita sekaisin. Laita taikinat pursotinpusseihin ja pursota leivinpaperin päälle vuorotellen ruskeita ja valkoisia raitoja. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa n.10minuuttia. Anna pohja hieman jäähtyy kumoa se sitten puhtaan leivinpaperin päälle. ja poista paistopaperi. Käännä vielä levy toisinpäin jotta paistopinta jää sisäpuolelle. Tällöin raidat näkyvät paremmin.

* Kääretortun sisään laitoin mustaherukka hilloa sekä vaniljakermavaahtoa (vaniljakreemijauhetta ja vispikermaa vaahdotettuna)

* Kääretortun päällä marsipaania, diplomaattikreemiä sekä suklaata. Kääretortun ja marsipaanin välissä sipaisu kermaa.

Koristelun jälkeen siivilöin päälle vähän tummaa kaakaojauhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :) Viestit näytetään hyväksymiseni jälkeen. Joten älä ihmettele, minne kommenttisi katosi, se tulee näkyviin vähän ajan kuluttua :)!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...